Gemeente Zoetermeer

Onderhoudsbeurt tunnelbak Europaweg

De gemeente Zoetermeer begint op 6 maart a.s. met een grote onderhoudsbeurt van de tunnelbak op de Europaweg. De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd. In de eerste fase, van 6 maart tot 19 mei, wordt de tunnelbak in een rijrichting gerepareerd en opnieuw geasfalteerd. Tijdens de werkzaamheden blijft de andere tunnelrijbaan open. Deze wordt gebruikt voor het autoverkeer in beide rijrichtingen. De omleiding wordt met borden aangegeven.

In de zomer wordt er niet gewerkt. Dit heeft te maken met het gebruik van de tunnel voor het vervangende busvervoer met het oog op de komst van RandstadRail. De tweede fase begint na de zomer op 4 september en eindigt op 17 november 2006. In deze fase wordt er gewerkt aan de andere rijrichting van de tunnelbak. Naast de wegwerkzaamheden in de tunnel zal ook de groenvoorziening rond de tunnelbak een nieuw gezicht krijgen.

Gevolgen voor het verkeer

Tijdens de werkzaamheden is de tunnel niet geschikt voor het verkeer breder dan 2 meter en langer dan 6 meter. Deze voertuigen worden omgeleid via de weg bovenlangs de tunnel. Dit kan een langere wachttijd bij de verkeerslichten veroorzaken en de kans op filevorming vergroten.