RTL Group


Eerste vrouwelijke Nederlandse Idol gekozen in finale op 11 maart bij RTL 4

Day Before Sterrenparty op 6 maart met optreden alle finalisten Het is een feit: Idols heeft op zaterdag 11 maart bij RTL 4 de eerste finale met twee vrouwelijke finalisten. De grootste en populairste talentenjacht van Nederland levert dit jaar een vrouwelijke winnaar op. In de Verenigde Staten won Kelly Clarkson ooit de finale en groeide uit tot een wereldster. Ook landen als Canada, Zuid-Afrika, Australië en Libanon hebben hun vrouwelijke Idol. Nu is het de beurt aan Nederland. Wie wordt, in een spannende finale, de winnaar en is de eerste Nederlandse vrouwelijke Idol?

Zaterdag 4 maart wordt in de halve finale van Idols bekend wie de twee finalisten zijn. Nadat zij drie nummers hebben gezongen (een keuze van de jury, een keuze van het publiek en hun eigen keuze) blijven er twee dames over. Een dag later trekken de finalisten per bus het land in. Zo worden zij onder andere ontvangen in hun woonplaats, ontmoeten zij hun fans voor een signeersessie en zijn zij s avonds te gast in het RTL-programma Life & Cooking.

Op maandag 6 maart vindt in studio 22 in Hilversum de Day Before Sterrenparty plaats. Alle dertien oorspronkelijke finalisten laten hier nog een keer hun talent zien en brengen hun favoriete nummers ten gehore. Het publiek kan bij dit concert gratis naar binnen. Maar wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Want de eerste 1400 Idols-fans mogen op vertoon van de inmiddels zeer gewilde Idols-ster naar binnen om dit spektakel bij te wonen. Deze sterrenparty is terug te zien in het programma Idols, The Day Before op vrijdag 10 maart.

In de week die volgt hebben de finalisten nog verschillende interviews en televisie-optredens. Hun voornaamste opdracht is de voorbereiding op de grote finale. Hierin zingen de dames nummers die zij al eerder hebben gezongen. Het publiek bepaalt uiteindelijk wie de winnaar is. Welke vrouwelijke kandidaat wordt Idol 2006?

Uitzending: zaterdag 4 en 11 maart, tussen 20.00 en 21.30 uur bij RTL 4.
Idols, The Day Before, vrijdag 10 maart, tussen 20.30 en 21.30 uur bij RTL 4.
Idols Backstage: zaterdag 4 en 11 maart, tussen 21.30 en 22.30 uur bij RTL 5.


---

----------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne van der Klugt, persdienst RTL Nederland via tel. 035-6718939 of via susanne.van.der.klugt@rtl.nl .

© 2006 RTL Nederland / IP