Gemeente Heerenveen

project de wissel mildam

---

Actueel

Persberichten

persbericht

Ondertekening overeenkomst Project De Wissel Mildam

01/03/2006

Op maandag 6 maart aanstaande ondertekenen burgemeester Peter de Jonge en vertegenwoordigers van Vereniging Plaatselijk Belang Mildam, de Stichting Openbaar Scholennetwerk de Basis, de Korfbalvereniging De Driehoek en de Voetbalvereniging Mildam de overeenkomst voor het Project De Wissel te Mildam. De ondertekening vindt om 19.30 uur plaats in de kantine aan de Wissel te Mildam.

Het project de Wissel bestaat uit verschillende onderdelen. Zo is in de afgelopen periode het parkeerterrein bij De Wissel opnieuw geasfalteerd en is er hier verlichting aangebracht. Nu wordt gewerkt aan de voorbereiding voor het opknappen van de sportaccommodatie in Mildam. In goed overleg met de voetbalvereniging Mildam, de korfbalvereniging De Driehoek, de Tjongerschool en de gemeente Heerenveen is een plan opgesteld voor een goede sportaccommodatie in Mildam. De uitgangspunten zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. De uitgangspunten voor die overeenkomst zijn:
* de aanleg van een kunstgrasveld t.b.v het korfbal. Het huidige korfbalveld wordt trainingsveld voor het voetbal * afspraken over gezamenlijk gebruik van de velden en de kleedkamers door de sportverenigingen en de school
* afspraken over het onderhoud
* het plaatsen van lichtmasten bij het voetbalveld.

Het project kan alleen dankzij de goede samenwerking tussen deze partijen gerealiseerd worden.

De afspraken voor het project zijn vastgelegd in de Samenwerkingsovereenkomst en in een huurovereenkomst.

De kosten van het project zijn begroot op ongeveer EUR 150.000,-. Een deel daarvan komt uit zelfwerkzaamheid door de gebruikers.