Gemeente Hellendoorn


Officiële sloop Schapenmarkt op maandag 6 maart

Op maandag 6 maart om 14.00 uur start wethouder Hegemen officieel de sloop van de panden aan de Schapenmarkt in Hellendoorn. Aansluitend aan de sloop wordt met de bouw gestart. Met de start van dit project gaat de lang gekoesterde wens in vervulling om de Schapenmarkt een voor Hellendoorn karakteristieke invulling te geven. Deze invulling geeft een positieve impuls aan de economische aspecten en aan het toerisme in Hellendoorn.

Wat wordt er gebouwd?
Het plan Schapenmarkt omvat de bouw van een parkeergarage van 31 parkeerplaatsen in een kelder. Deze plaatsen zijn niet openbaar. Op deze kelder komt een laag op de begane grond met winkels. Het betreft 650 m2. Boven deze winkels komen 14 appartementen. Het grootste gedeelte van de appartementen is verkocht. Aannemingsmaatschappij Hegeman BV uit de gemeente Hellendoorn is de opdrachtgever en aannemer van dit project.

Wanneer klaar?
Over ongeveer een jaar zal de nieuwe Schapenmarkt gereed zijn en het omliggende gebied opnieuw ingericht. De aanwonenden spelen een belangrijke rol in de herinrichting van het gebied.