Gemeente Delft

Delft pakt uit tijdens de Vrouwenweek 2006

Van 6 tot en met 12 maart 2006 vindt voor de eerste maal in Nederland de Vrouwenweek plaats. De officiële opening gebeurt in Delft. De hele week wordt er extra aandacht besteed aan de emancipatie en integratie van met name kansarme allochtone vrouwen. De Vrouwenweek valt samen met Internationale Vrouwendag, die jaarlijks op 8 maart wordt gehouden. Tijdens deze hele week vinden er diverse activiteiten plaats in Delft.

Officiële opening Vrouwenweek - 6 maart -

Delft is heel blij en trots op het feit dat de officiële opening van de Vrouwenweek 2006 in haar gemeente van start mag gaan. Minister Verdonk (Vreemdelingenzaken & Integratie) en minister De Geus (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) verrichten de officiële opening. Het zal een kleurrijke middag worden met als thema 'stof tot nadenken'.

Gesluierde monologen in Delft - 5 maart -

Aan de vooravond van de vrouwenweek presenteert het VO/C en PSC in samenwerking met de gemeente Delft 'De Gesluierde monologen'. Onder regie van theatermaker Adelheid Roosen praten drie (allochtone) vrouwen over tradities, vooroordelen en de verstandhouding tussen diverse culturen. Er wordt een spreekwoordelijke tip van de sluier opgelicht over het leven van de in Nederland wonende Islamitische vrouw. Aansluitend gaat Adelheid Roosen in debat met (toekomstige) delftse vrouwelijke raadsleden. Waar putten zij hun kracht uit? Wat zijn hun sterke kanten? Is de emancipatie voltooid? Deze vragen en meer komen aan bod tijdens het debat. Locatie: Theater de Veste. Aanvang: 14.30 uur.

Internationale vrouwendag - 8 maart -

Op 8 maart kunnen vrouwen in buurtcentrum de Vleugel in Delft de hele dag diverse workshops volgen. De dag start om 09.30 uur met een speciale theeceremonie. Iedere vrouw in Delft is van harte welkom om gratis deel te nemen aan deze dag.

Voor meer informatie over de activiteiten en achtergronden kan men ook kijken op www.gemeentedelft.nl/integratie en/of www.doemee.nl

Locatie: Wijkcentrum de Vleugel, Delft.
Het programma duurt van 09.30 - 22.30 uur.

De gemeente Delft vraagt extra aandacht voor integratie. Omdat het belangrijk is met elkaar te wonen, sporten, leren, eten en in gesprek te zijn. Het doel van deze extra aandacht is dat mensen, allochtoon én autochtoon, even stilstaan bij integratie, en dan vooral bij de rol die zij hier zelf in spelen.

Noot voor de redactie: (