Gemeente Hardenberg

Maart 2006 - Inloopbijeenkomst over plannen Gezondheidspark Hardenberg

Inloopbijeenkomst over plannen Gezondheidspark Hardenberg

Donderdag 2 maart 2006

De plannen voor het Gezondheidspark Hardenberg, dat in het gebied rond het ziekenhuis is gepland, worden steeds concreter. Daarom wil de gemeente Hardenberg omwonenden van het gebied informeren over de plannen tijdens een inloopbijeenkomst op maandag 6 maart.

De gemeente Hardenberg wil zorg- en zorggerelateerde functies op één centrale plek concentreren in het Gezondheidspark Hardenberg, met behoud van de eerstelijnszorg in de wijken.

Het Gezondheidspark wordt een kwalitatief hoogwaardig gebied met regionale uitstraling, dat de streekfunctie die de stad Hardenberg vervult, verder versterkt. Met de realisatie van een Gezondheidspark heeft de stad Hardenberg een kwalitatief hoogwaardig zorgaanbod voor inwoners van de regio.

De gemeenteraad heeft inmiddels ingestemd met het plan op hoofdlijnen. De gemeente Hardenberg wil ook van de omwonenden van het toekomstige Gezondheidspark horen wat zij van de plannen vinden en wat hun ideeën zijn. Daarom worden de plannen gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst op maandag 6 maart, in de hal van de nieuwe polikliniek van het Streekziekenhuis Hardenberg. Tussen 18.00 en 20.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom om de plannen te bekijken. Om 18.45 uur geeft de projectleider van de gemeente een korte presentatie over het Gezondheidspark. Voor en na de tijd is er gelegenheid om met vertegenwoordigers van het ziekenhuis, de architect en de gemeente Hardenberg in gesprek te gaan.

Het gebied waar het Gezondheidspark in Hardenberg gepland is, ligt nabij het NS-station en het industrieterrein en vormt een verbindende schakel tussen de woonwijk Baalderveld en het centrum van Hardenberg. Zorgfuncties die in het Gezondheidspark een plek kunnen krijgen zijn ziekenhuis, apotheek, fysiotherapie of tandheelkunde, maar er valt ook te denken aan verblijffuncties (woonzorg, zorghotel) en ondersteunende functies (GGD, thuiszorg, steunpunten).