Gemeente Hengelo

Overlast door spoorwerkzaamheden?

Werkzaamheden aan het spoor van 6 tot 20 maart zullen mogelijk enige geluids- en andere overlast veroorzaken. ProRail geeft een overzicht op welke dagen en nachten wordt gewerkt en wat de aard van het werk is.

In opdracht van ProRail vernieuwt aannemer Spitzke Spoorbouw van maandag 6 tot en met zondag 19 maart ballastgrind in het spoor in Hengelo en Losser. Ook vernieuwt spooraannemer VolkerRail woensdag 8 tot en met dinsdag 14 maart enkele wissels op het spooremplacement Hengelo.

Bij de werkzaamheden gebruiken de aannemers railkranen, werktreinen, slijpmachines en werkverlichting. Zij proberen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Het is echter mogelijk dat bewoners enige hinder in de vorm van licht en geluid zullen ondervinden.

De werkzaamheden vinden plaats op de volgende locaties:
* Vanaf overweg Josef Haydnweg tot en met viaduct Enschedeseweg in de gemeente Hengelo;

* Rondom overweg Rododendronlaan in de gemeente Losser;
* Vanaf overweg Farwickweg tot en met viaduct snelweg A1 in de gemeente Losser

* Diverse plaatsen op het baanvak Hengelo-Enschede

Klik hier voor een overzicht (pdf, 10kB) op welke dagen en nachten wordt gewerkt en wat de aard van het werk is. De genoemde data zijn onder voorbehoud. Onvoorziene omstandigheden, zoals het weer, kunnen aanpassingen in de planning van de werkzaamheden noodzakelijk maken.

Afsluiting overwegen

Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden worden in de gemeenten Hengelo en Losser enkele overwegen gedurende verschillende perioden tijdelijk voor alle verkeer geheel afgesloten. Klik hier voor meer informatie (pdf, 11.3kB) over afsluiting van overwegen.

Informatie en klachten


* Eventuele wegomleidingen: gemeente Hengelo (074) 245 9099
* De werkzaamheden: ProRail (038) 497 4253 (tijdens kantooruren)
* Treinreizen en wijzigingen: NS (0900) 1475 ( 0.35 p.m), www.ns.nl en Teletekstpagina 754. Bij de NS-servicepunten ligt de folder Gewijzigd treinverkeer met uitgebreide informatie over deze werkzaamheden en informatie over werkzaamheden elders in het land.