Gemeente Voorschoten

Persberichten - Deze week collecte voor Jantje Beton Uitgebracht op: vrijdag 3 maart 2006

In de week van 6 tot en met 11 maart 2006 wordt in het hele land de Jantje Beton collecte voor en door het jeugdwerk georganiseerd, zo ook in Voorschoten. De helft van de opbrengst is bestemd voor de deelnemende clubs. De andere helft van de opbrengst besteedt Jantje Beton aan allerlei zinvolle projecten voor de jeugd in Nederland.

Jantje Beton staat voor kinderen en vrije tijd. Hij vindt het heel belangrijk wanneer kinderen in hun vrije tijd spelen. Wanneer kinderen spelen, hebben ze niet alleen op het moment zelf veel plezier, maar doen ze ook nog eens allerlei indrukken en ervaringen op die essentieel zijn voor hun ontwikkeling. Op die manier wil Jantje Beton ze voorbereiden op een actieve deelname aan onze samenleving. Wanneer kinderen samen spelen, leren ze samenleven.

Het geld dat de deelnemende verenigingen en jeugdclubs in Voorschoten ophalen met de Jantje Beton collecte blijft voor een groot deel in de gemeente en is bestemd voor de financiering van plaatselijke projecten en activiteiten. De Jantje Beton collecte staat in principe open voor alle organisaties uit het vrijwilligersjeugdwerk.


- einde bericht -