Lijst pim fortuyn

persbericht

Den Haag, 6 maart 2006

LPF bepleit examen op afstand voor Taïda

De Lijst Pim Fortuyn ziet graag dat minister Van der Hoeven (OCW) het mogelijk maakt dat Taïda Pasic haar eindexamen op de Nederlandse ambassade te Sarajevo kan afleggen.

Slechts het geven van dispensatie voor de examenaanvraag op de ambassade in Sarajevo, welke eigenlijk voor 1 januari zou moeten zijn ingediend, staat het afronden van de opleiding door de 18-jarige Kosovaarse scholiere in de weg. Door het examen op afstand door de Informatie Beheer Groep (IB-groep) in opdracht van minister Van der Hoeven te organiseren, kan Taïda Pasic met een schooldiploma haar leven in Kosovo vervolgen.

De Tweede Kamerfractie Lijst Pim Fortuyn staat achter het beleid van minister Verdonk en meent dat een verlengde verblijfsstatus voor Taïda geen opie is, omdat dit niet mag leiden tot een precedentwerking voor tal van andere individuele gevallen. Hoofddoel blijft immers het mogelijk maken van het eindexamen voor deze scholiere.

Dit standpunt blijft van kracht nadat fractieleider Gerard van As vorige week tijdens de uitzending van Barend en Van Dorp aangaf de situatie rondom Taïda Pasic met zijn fractie te zullen bespreken.

---