Persberichten district Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 06-03-2006

Getuigen gezocht na brand

NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag op zondag ontstond brand in een kinderdagverblijf aan de Mgr. G.W. van Heukelumstraat. Omstreeks 02.40 uur werd de brandweer ingeschakeld, die de brand bluste. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en verzoekt getuigen te bellen met het politiedistrict Lekstroom, via 0900-8844.

Inbrekers aangehouden

IJSSELSTEIN Twee IJsselsteiners van 22 en 24 jaar oud zijn in de vroege morgen van zondag 5 maart aangehouden voor inbraak in een brillenwinkel.

De politie ontving omstreeks 05.00 uur de melding dat een ruit van een brillenwinkel aan de Weidestraat vernield was en dat diverse brillen waren weggenomen. Kort daarvoor waren surveillerende agenten nog langs de winkel gelopen en hadden zij twee mannen zien staan die zij ambtshalve kenden. De agenten stelden een onderzoek in en hieruit bleek dat gezien was dat de twee de inbraak hadden gepleegd. De agenten besloten naar de woning van de 24-jarige verdachte te gaan en hoorden daar de 22-jarige verdachte in een telefoongesprek luid over de inbraak praten. Beide mannen konden worden aangehouden.

Baldadigheid

NIEUWEGEIN - Vier jongens van 11 en 12 jaar en afkomstig uit Nieuwegein, konden zaterdagmiddag worden aangehouden omdat zij sleutels van vrachtwagens hadden gestolen.

De jongens werden omstreeks 13.35 uur betrapt toen zij tussen de vrachtwagens die aan de Industrieweg geparkeerd stonden, doorliepen. Getuigen meldden de verdachte situatie aan de politie. Agenten namen poolshoogte en troffen het viertal aan. Het bleek dat zij aan het spelen waren met de laadkleppen van de vrachtwagens en dat ze daarvoor speciale sleutels hadden gestolen. De jongens zijn meegenomen en verhoord op het politiebureau. Zij hadden de situatie zelf minder ernstig ingeschat en gaven aan uit baldadigheid te hebben gehandeld. Hun ouders zijn in kennis gesteld. Naar een passende straf wordt nog gezocht.