Rijksuniversiteit Groningen

Inhoud van de pagina:

De Academische Jaarprijs

In november 2005 hebben wij een voorstel ingediend bij de jury van de Academische Jaarprijs om wetenschap voor een breed publiek onder de aandacht te brengen. Van de 65 teams in de voorronde zijn er vanaf 1 december 2005 nog 13 finalisten over; van elke universiteit één. Als vertegenwoordiging van de Rijksuniversiteit Groningen, kreeg ons team de kans om ons plan verder uit te werken. Uiteindelijk hopen wij de jury ervan te overtuigen dat wij het beste plan hebben en daarmee de EUR100.000 te verdienen om het plan uit te kunnen voeren.

Breng eens per etmaal je stem uit op www.academischejaarprijs.nl

Ons plan is een film te maken die laat zien hoe spannend en grens-overschrijdend de wereld van wetenschap is en hoe passie en creativiteit kan leiden tot onverwachte ontdekkingen. Aan de hand van de Bonte Vliegenvanger, een klein zangvogeltje, zullen we jullie meenemen in de wereld van het onderzoek.

Het team
Het team
Academische Jaarprijs
Academische Jaarprijs

De Academische Jaarprijs is een initiatief van NRC Handelsblad, met steun van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).