Politie Hollands Midden

Datum: 6 maart 2006

De Zilk Vechtpartij De politie heeft drie aangiftes opgenomen van personen die in een ruzie op de Zilkerduinweg betrokken waren. De ruzie ontstond omdat een 36-jarige man uit De Zilk wat over het geluid van een snorfiets van een 19-jarige Hillegommer maakte. De Hillegommer liep met een leeftijdgenoot, eveneens uit Hillegom over De Zilkerduinweg. De Hillegommers wilden naar het bushokje om de bus te nemen. De 36-jarige man liep zijn hond uit en riep naar de Hillegommers dat de snorfiets te veel lawaai maakte. De woordenwisseling liep uit in een handgemeen waarop over en weer klappen vallen. Alle drie hebben aan de vechtpartij lichte verwondingen opgelopen. Allen zijn aangehouden, omdat ieder van hen aangifte deed. De politie heeft tegen de drie proces-verbaal opgemaakt.

Hillegom Aanhoudingen na vernieling fietsen De politie heeft in totaal op de Olympiaweg 5 jongens aangehouden. Twee wegens het vernielen van een fiets. De twee jongens, een 16- en 15-jarige Hillegommer waren door buurtbewoners gezien toen zij tegen fietsen aantrapten. Zij belden de politie. De twee jongens verklaarden echter dat het hun eigen fiets was waar tegen zij aantrapten. Een van de jongens verklaarde ook tegen een andere fiets te hebben aangetrapt, maar deze fiets was al kapot en hij zou geen extra schade toegebracht hebben. Drie andere jongens waren het niet met de aanhouding van de eerste twee jongens eens en kwamen verhaal halen bij de agenten. Omdat zij zich herhaaldelijk bleven bemoeien met de aanhouding en niet wilde voldoen aan het bevel om zich te verwijderen werden zij ook aangehouden. De jongens, de 17-, 18- en 19-jarige Hillegommers konden na het afleggen van een verklaring weer het bureau verlaten. De andere twee jongens zijn ook in vrijheidgesteld de politie onderzoekt nog van wie de tweede fiets was waar tegenaan is getrapt.

Katwijk Aanhoudingen na bijten Twee Katwijkers, een 29-jarige man en een 19-jarige vrouw, zijn gewond geraakt nadat ze elkaar gebeten hebben. De twee waren op zondag 5 maart, omstreeks 03.20 uur, met elkaar aan het praten in een uitgaansgelegenheid aan de Tramstraat. Op een geven moment verklaren zij, beginnen zij te stoeien met elkaar. Het stoeien loopt echter uit de hand waarbij er gebeten wordt. De vrouw wordt in haar bovenarm gebeten en de man in zijn vinger en in zijn schouder. Beiden hebben hun verwondingen moeten laten verzorgen door een arts én beiden hebben aangegeven aangifte te willen doen.

Katwijk Aangiften van mishandeling Twee jongens van 17 en 16 jaar, beiden afkomstig uit Katwijk, hebben aangifte gedaan van mishandeling. De twee jongens stonden op vrijdag 3 maart, omstreeks 23.00 uur, op de Zilverschoon met een groep vrienden. Met een andere groep jongens ontstond er een woordenwisseling die uitliep op een handgemeen, omdat de andere groep dacht dat zij uitgescholden werden door de groep vrienden van de aangevers. De twee aangevers moesten het ontgelden. De 16-jarige kreeg een kopstoot en de 17-jarige kreeg klappen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de verdachten.

Noordwijk Alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft van vrijdag 3 op zaterdag 4 maart een alcoholcontrole gehouden op de Duinweg en de Northgodreef. Op de Duinweg hield het RVHT een 64-jarige man uit man aan. Hij blies 795 ug/l. De limiet is 220 ug/l en vanaf 570 ug/l vordert de politie het rijbewijs in. Zo ook dus bij deze man. Daarnaast heeft het RVHT proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Op de Northgodreef hield het RVHT een 30-jarige man uit Soesterberg aan. Deze blies 490 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Noordwijk Vechtpartij De susploeg die ingezet wordt in het uitgaansgebeid van Noordwijk heeft in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 maart de handen vol gehad aan een vechtpartij die op de Grent ontstond en zich verplaatste naar de taxistandplaats aan het Gat van Palace. De hulp van de politie werd snel ingeroepen, omdat er een onhandelbare situatie ontstond. De aanleiding van de vechtpartij is nog niet helemaal duidelijk, de politie heeft dit nog in onderzoek. Feit is dat er heen en weer tussen twee groepen klappen zijn gevallen en dat fietsen en een taxi het moesten ontgelden. Twee jongens, een 17-jarige en een 18-jarige Katwijker zijn inzake vernieling aangehouden. De 17-jarige verklaart echter niet deelgenomen te hebben aan de vernielingen.

De taxichauffeur heeft aangifte gedaan van vernieling. Een medewerker van de susploeg heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij kreeg tijdens het uiteenhalen van de groepen een slag in de nek en vermoedelijk pepperspray in het gezicht gespoten. Twee mannen uit Rijnsburg van 19 en 21 jaar hebben eveneens aangifte gedaan van mishandeling. De politie zet het onderzoek voort en probeert de identiteit van de andere betrokkenen te achterhalen. Mogelijk dat meerdere aanhoudingen volgen.

Oegstgeest Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs van een 81-jarige automobilist uit Voorhout ingenomen. De man is de mogelijke veroorzaker van een aanrijding op de kruising van de Rijnzichtweg en de Apollolaan die plaatsvond op vrijdag 3 maart, omstreeks 15.10 uur. De Voorhouter reed vermoedelijk door het rode licht terwijl een tegemoetkomende automobilist door groen licht reed en wilde afslaan in de richting van de Apollolaan. Hierbij ontstond een aanrijding. De Voorhouter is voor controle overgebracht naar het LUMC.

Oegstgeest Ramkraak op kledingwinkel De politie is een onderzoek gestart naar een zoveelste ramkraak. Ditmaal was een kledingwinkel in de Kempenaerstraat het doelwit. Met een personenauto is op maandagochtend, omstreeks 05.00, de pui van de winkel kapot gereden zodat toegang verkregen werd tot de winkel. De daders hebben vervolgens kledingrekken leeg gehaald en zijn er vervolgens weer met de auto vandoor gegaan. De auto werd later in de Van Oldenbarneveldtstraat terug gevonden, met de gestolen kleding nog in de auto. De auto was eerder die avond ontvreemdt van de Duinvenvoordestraat. De politie zal via een buurtonderzoek en sporenonderzoek trachten de daders op het spoor te komen. In januari werden twee andere kledingwinkels geramd. In Noordwijkerhout een kledingwinkel aan het Marktplein en in Noordwijk een kledingwinkel aan de Hoofdstraat. De politie heeft in deze zaken nog geen daders op het oog.

Rijnsburg Mishandeling in het verkeer Een 17-jarige jongen heeft aangifte gedaan van mishandeling. De jongen wilde op zaterdag 4 maart, omstreeks 20.45 uur, samen met een vriend de Oranjelaan oversteken. De jongens verklaren dat zij met bij groenlicht overstaken, de 17-jarige volgde iets later. Er kwam op dat moment een auto aanrijden die hard moest remmen om de 17-jarige niet te raken. De bestuurder van de auto reageerde agressief en stapte uit zijn auto en schold de jongen uit. De bestuurder stapte vervolgens weer in zijn auto en parkeerde zijn auto even verderop. Daarop liep hij weer in de richting van de jongen en pakte hem bij de keel en spuugde hem in het gezicht. De 17-jarige heeft aangifte gedaan van mishandeling bij de politie. De politie zet een onderzoek in naar de identiteit van de verdachte.

Leiden Onder invloed

De politie heeft afgelopen weekend vier personen aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag zaterdag 4 maart rond 01.30 uur een 45-jarige vrouw uit Den Haag de 1e Binnenvestgracht oprijden vanaf de verkeerde kant (éénrichtingsverkeer). Ze blies 565 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Een 29-jarige Leidenaar werd zondag 5 maart rond 02.30 uur aangehouden nadat iemand de politie had gewaarschuwd met het vermoeden dat de Leidenaar dronken achter het stuur zat. De politie zag hem rijden op de Langegracht en hield hem staande op de Bernardkade. Het lukte hem echter niet de blaastest af te leggen. Er is vervolgens een bloedproef afgenomen. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. Ook trof de politie een wikkel in zijn auto aan waar mogelijk harddrugs in zaten.

Leiden Onrust Groenoordhallen

Op 5 maart 2006 is, rond 01.15 uur, onrust ontstaan bij een feest in de Groenoordhallen te Leiden. Doordat de ongeveer 12.000 bezoekers gelijktijdig naar de garderobe wilden ontstond er een behoorlijke chaos. De uitgifte vond vermoedelijk te traag plaats waardoor mensen verdrukt werden en er zeer lange wachttijden ontstonden. De beveiliging van de organisatie en de politie hebben halverwege en achterin de rij bemiddeld waardoor de meeste mensen de ernst van de situatie in zagen. Hierdoor nam de druk voorin bij de uitgiftebalie wat af. Soms moest er worden ingegrepen om verdere paniek te voorkomen. Er zijn gedurende het hele feest tientallen gewonden gevallen die ter plaatse door de EHBO van de organisatie behandeld konden worden. Ongeveer acht mensen zijn onwel geworden en naar het ziekenhuis gebracht. Een groep van ongeveer 50 mensen keerden zich op het allerlaatst agressief tegen de beveiliging en de politie. Hierop zijn vijf aanhoudingen verricht, twee voor het schoppen van een politiehond en drie voor belediging.

Vanaf 13 maart 2006 neemt de politie verdere aangiftes op voor vermissing/ diefstal van de jassen. De reden hiervoor is dat de organisatie van het feest bij de Groenoordhallen de komende week speciale openingstijden heeft om de juiste jassen weer bij de eigenaren te krijgen. Pas na deze periode kan worden gesproken van vermissing/ diefstal.

Leiden Vechtpartij op de Lammermarkt

In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 maart vond op de Lammermarkt een vechtpartij plaats tussen zo'n dertig personen. De politie heeft meerdere eenheden en een politiehond ingezet om de rust weer te laten terugkeren. Een agent heeft pepperspray gebruikt om een aantal vechtende personen uit elkaar te kunnen halen. Er werden uiteindelijk vier Leidenaren van tussen de 18 en de 23 jaar aangehouden. De aanleiding van de vechtpartij is nog onduidelijk.

Leiden Aanhouding na huiselijk geweld

De politie heeft in de vroege ochtend van zondag 5 maart in een woning in Leiden West een 38-jarige Leidenaar aangehouden. De man die al enige tijd niet meer in de woning verblijft was zonder toestemming van zijn echtgenote de woning binnengekomen. De man had een ruit ingeslagen waarna hij, eenmaal binnen, ruzie had gemaakt met de vrouw.

Leiden Met geweld van bromfiets beroofd

Een 18-jarige Voorschotenaar is zondag 5 maart even voor 05.00 uur met geweld van zijn bromfiets beroofd. De jongen wilde net met zijn bromfiets wegrijden vanaf de Sint Aagtenstraat toen twee jongens hem met een smoesje meelokten naar de hoek Narmstraat/ Steenstraat. Daar werd de jongen diverse keren geslagen waardoor hij van zijn bromfiets viel. Een van de jongens pakte zijn bromfiets, terwijl de andere de Voorschotenaar nog enkele keren sloeg. De twee jongens zijn er met zijn bromfiets vandoor gegaan in de richting van de Morspoort en vervolgens via de Rijn en Schiekade. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Leiden Beroofd van handtas

Een 47-jarige vrouw uit Leiden is vrijdag 3 maart omstreeks 16.15 uur van haar handtas beroofd. De vrouw fietste achter twee jongens op fietsen over de Broekweg in de richting van de Veluwermeerlaan. Twee andere jongens op een scooter reden voorbij en minderden snelheid toen ze naast de vrouw reden. De bijrijder deed een greep in de fietsmand en pakte de handtas van de vrouw. De twee reden hierna hard weg in de richting van de Kopermolen. Tijdens het wegrijden raakte de scooter de fiets van één van de jongens die voor de vrouw reden. De jongen kwam hierdoor ten val. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt de jongens die voor de vrouw fietsten zich te melden, evenals de vrouw die achter de Leidse fietste.

Leiden Aanhouding na poging inbraak

De politie heeft in de vroege ochtend van zondag 5 maart twee Leidenaren van 21 en 22 jaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in een bedrijf aan de Maarsmansteeg. Surveillerende politiebikers fietsten over de Aalmarkt toen zij een klap en even later een knal hoorde vanuit de richting van de Maarsmansteeg. De agenten zagen een persoon staan op de fiets en vervolgens een tweede persoon die vanuit het portiek kwam. De tweede man sprong achter op de fiets bij de ander waarna ze wegreden. Na een korte achtervolging werden de verdachten aangehouden op de Pieterskerkhof. Ter plaatse bleek een ruit van de voordeur van het bedrijf ingegooid te zijn.

Voorschoten Bedrijfsinbraak

In een winkel aan het Ambachtspad is tussen vrijdag 3 maart in de avond en nacht van zaterdag 4 maart ingebroken. Door een ruit te vernielen wist men de winkel binnen te komen en enkele kledingstukken weg te nemen.

Alphen a/d Rijn Onder invloed

De politie heeft zondag 5 maart rond 01.45 uur op de Verlengde Aarkade een 25-jarige man uit Woubrugge aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 155 ug/l. Omdat hij beginnend bestuurder is (na 30 maart 2002 rijbewijs gehaald) geldt voor hem een lagere limiet dan voor ervaren bestuurders (88 ug/l i.p.v. 220 ug/l). Hij kreeg een proces-verbaal.

Alphen a/d Rijn Politie vordert rijbewijs in

De politie heef zondag 5 maart het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige man uit Alphen a/d Rijn. De politie hield hem rond 05.40 uur ter controle staande op de Emmalaan. De man weigerde mee te werken aan een alcoholcontrole en was bovendien beginnend bestuurder (na 30 maart 2002 rijbewijs gehaald). Hierop heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd.

Noorden Onder invloed

De politie heeft zondag 5 maart rond 04.00 uur op de Simon van Capelweg een 19-jarige vrouw uit Oudewater aangehouden wegens rijden onder invloed. Ze blies 155 ug/l. Omdat zij beginnend bestuurder is (na 30 maart 2002 rijbewijs gehaald) geldt voor haar een lagere limiet dan voor ervaren bestuurders (88 ug/l i.p.v. 220 ug/l). Zij kreeg een proces-verbaal.

Oud Ade Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zondag 5 maart het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige man uit Oud Ade. De man was in de Pastoor Gortzstraat tegen een aantal auto's aangereden waardoor deze beschadigd raakten. Hierna was hij doorgereden. De politie trof hem rond 04.00 uur op de Nieuweweg. Hier stond hij naast zijn auto die met draaiende motor dwars op de weg stond. Op het politiebureau weigerde hij mee te werken aan de ademanalyse. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs ingevorderd.

Ter Aar Onder invloed

De politie heeft zondag 5 maart rond 01.00 uur op de Vosholstraat een 34-jarige man uit Alphen a/d Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 150 ug/l. Omdat hij beginnend bestuurder is (na 30 maart 2002 rijbewijs gehaald) geldt voor hem een lagere limiet dan voor ervaren bestuurders (88 ug/l i.p.v. 220 ug/l). Hij kreeg een proces-verbaal.

Boskoop Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zaterdag 4 maart het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige man uit Rotterdam. De politie hield hem rond 02.00 uur ter controle staande op het Noordeinde. Hij blies 600 ug/l. De limiet is 220 ug/l en vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Boskoop Alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole van zondag 5 op maandag 6 maart aan de Zijde heeft de politie veertig bestuurders een blaastest laten afleggen. Eén automobilist, een 44-jarige man uit Reeuwijk, bleek te veel te hebben gedronken. Hij blies 445 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Boskoop Aanhouding na geweld

De politie hield op zondag 5 maart, rond 03.00 uur, in een jeugdsoos aan de Reijerskoop een 35-jarige man uit Boskoop aan. De man had met een barkruk een 40-jarige man uit Gouda op het hoofd geslagen. Deze liep daardoor een hoofdwond op en werd overgebracht naar een ziekenhuis om de wond te laten behandelen. Waarom de Boskoper de Gouwenaar op het hoofd sloeg is uit het onderzoek niet duidelijk geworden. De verklaringen lopen daarover uiteen. De verdachte kreeg een proces-verbaal en werd in de loop van de zondag weer op vrije voeten gesteld.

Bodegraven Diefstal van auto na inbraak in woning

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Goudplevier. Op maandag 6 maart werd tussen 00.30 en 05.00 uur een raam aan de voorkant van de woning opengebroken. De bewoners lagen op de 1e etage te slapen. Uit de woning werden onder meer een mobiele telefoon, een portemonnee, geld, een trouwring van een overleden familielid, een rijbewijs en autosleutels gestolen. Met de autosleutels heeft men een buiten geparkeerde grijze Mitsubishi Colt gestolen. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden nog ieder spoor.

Bodegraven Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

De politie heeft zondag 5 maart rond 03.00 uur aan het Burgemeester Crolesplein zes jongens uit Bodegraven en Zegveld aangehouden als verdachte van openlijke geweldpleging tegen goederen. Surveillerende agenten zagen de groep bij de schutting staan die de vrachtwagenparkeerplaats afscheidt van de openbare weg. Juist op het moment dat de politie naderde werden er enkele planten van de schutting afgetrokken en in het gras gegooid. De agenten besloten daarop de hele groep aan te houden. Aan het bureau bleken twee jongens uit Bodegraven van 16 en 17 jaar de hoofdschuldigen. Zij werden ingesloten. De vier andere verdachten, twee uit Bodegraven van 16 en 18 en twee uit Zegveld van 15 en 16-jaar, werden nog diezelfde nacht op vrije voeten gesteld. De twee ingesloten verdachten mochten in de loop van zondag het bureau weer verlaten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gouda Drie verdachten van woninginbraak aangehouden

De politie heeft zondag 5 maart, rond 02.15 uur, in en nabij de Bernadottelaan drie jongens uit Gouda van 17, 18 en 18-jaar aangehouden. De jongens waren bezig in te breken in een woning aan die laan. Een oplettende buurtbewoner die het gestommel hoorde en het een en ander niet vertrouwde belde onmiddellijk 1-1-2. De politie die snel terplaatse was wist de drie, ondanks dat sommigen van hen een vluchtpoging waagden, op heterdaad aan te houden. Een raam van de woning was opengebroken en de woning was doorzocht. Vermoedelijk had men geprobeerd een computer en een digitale camera te stelen maar zover kwam het dus niet. De bewoner was niet thuis ten tijde van de inbraak. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen de drie voort. In dit onderzoek wordt ook bekeken of zij mogelijk ook iets te maken hebben met nog 5 inbraken die het afgelopen weekend plaatsvonden. Op vrijdag 3 maart werd aan de Sportlaan tussen 16.30 en 18.00 uur ingebroken en aan de Gansstraat tussen 09.30 en 10.00 uur. Tussen zaterdag 4 maart 16.00 uur en zondag 5 maart 24.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Burgemeester Martenssingel. Die zondag werd ook rond 19.20 uur geprobeerd in te breken in een woning aan de Noothoven van Goorstraat. Een buurtbewoner heeft daar drie jongens zien wegrennen. Verder ontdekten bewoners van een woning aan de Lindelaan bij hun thuiskomst op zaterdag 4 maart dat er geprobeerd was om in te breken door de schuifpui van de woning open te breken. Een goede vergrendeling voorkwam dat. De bewoners hadden hun woning op 25 februari verlaten.

Gouda Aanhoudingen voor vernielen verkeersbord

De politie heeft op zondag 5 maart, rond 04.45 uur, aan de Lange Tiendeweg een 21-jarige man uit Gouda en een 23-jarige man uit Haastrecht aangehouden voor het daar vernielen van een verkeersbord. Via cameratoezicht werd gezien dat de twee een verkeersbord voor voetgangers met paal en al uit de grond haalden, ermee wegliepen en het vervolgens in het water gooiden. De gealarmeerde politie trof de twee aan en hield ze aan. Beiden kregen een proces-verbaal en werden in de loop van de zondag weer op vrije voeten gesteld.

Nieuwerkerk a/d IJssel Inbraak in woning

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Middenmolensingel. Op zaterdag 4 maart tussen 14.30 en 17.00 uur werd een raam aan de voorkant van de woning opengebroken. Vooralsnog wordt niets uit de woning vermist. Het vermoeden bestaat dat de dader(s) op zoek was/ waren naar autosleutel van een buiten geparkeerde dure auto. De sleutels waren echter goed opgeborgen en werden niet gevonden. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden nog ieder spoor.

Moordrecht Inbraak in woningen

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar twee pogingen tot inbraak in woningen aan de Ooievaarsdreef en de Troelstrastraat. Beide incidenten vonden op zaterdag 4 maart plaats. Aan de Ooievaarsdreef werd rond 01.55 uur een ruit van de keuken en voordeur ingegooid. De bewoners die boven lagen te slapen schrokken wakker en riepen naar beneden. Vervolgens zijn/is de dader(s) weggegaan. Die avond rond 18.15 uur werd een ruit van de openslaande deuren van de woning aan de Troelstrastraat ingeslagen. Uit het buurtonderzoek dat de politie hield werd gemeld dat er drie jongens rond het genoemde tijdstip al langere tijd door de wijk hadden gelopen en veel interesse hadden voor geparkeerde auto's en de achterkant van woningen. De politie heeft nog in de buurt gezocht naar de jongens maar ze niet meer gevonden.

Reeuwijk Inbraak in woning

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Boerhaavestraat. Vermoedelijk gebeurde de inbraak van zaterdag 4 op zondag 5 maart rond middernacht. Een keukendeur van de woning was opengebroken. De bewoners waren niet thuis op het moment van de inbraak. Uit de woning werden een flatscreen televisie, een computer en een dvd-speler/ recorder gestolen. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden nog ieder spoor.

Schoonhoven Inbraak in woning

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Newtonstraat. Er werd ingebroken tussen vrijdagmorgen 3 en zondagavond 5 maart. Van de woning werd een zijraam opengebroken. Uit de woning zijn voor zover nu bekend sieraden, een fototoestel en een bankpas gestolen. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden nog ieder spoor.

Nieuwerkerk a/d IJssel Aanhoudingen

De politie heeft zaterdag 4 maart een 29-jarige man uit Nieuwerkerk aangehouden. De politie kreeg rond 02.50 uur een melding dat er werd gevochten op het Raadhuisplein. Hier trof de politie inderdaad ongeveer zes vechtende mensen. Onduidelijk is waar de ruzie over ging. Toen de politie zich erin mengde stopte het vechten. De man die aangehouden is, weigerde echter het Raadhuisplein te verlaten en is hiervoor, alsmede wegens openbare dronkenschap, aangehouden. De man gedroeg zich bovendien provocerend richting de politie. Kort daarvoor kreeg de politie een melding van een vechtpartijtje op de Kerklaan. Volgens getuigen zou een 26-jarige man uit Nieuwerkerk mishandeld zijn door twee mannen. Eén 24-jarige man is later op verdenking van mishandeling aangehouden. Deze zou mogelijk ook betrokken zijn geweest bij de latere vechtpartij op het Raadhuisplein. Het slachtoffer had een pijnlijke rug, verschillende wondjes in het gezicht en hoofdpijn. Er lijkt geen enkele aanleiding voor het geweld te zijn geweest.

Waddinxveen Onder invloed

De politie heeft zaterdag 4 maart een 31-jarige man uit Haastrecht aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed rond 05.45 uur vanaf de A12 de sloot in. Hij en zijn passagier konden op eigen kracht uit de auto komen. De man blies 465 ug/l. De limiet is 220 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Zevenhoven Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft vrijdag 3 maart het rijbewijs ingevorderd van een 61-jarige man uit Zevenhoven. De man reed 's avonds op de Sluitkade waar een tractor met aanhangwagen bezig was met werkzaamheden. De man meende dat hij de wagen niet kon passeren en wilde verhaal halen bij de bestuurder van de tractor. Hij reed achter hem aan richting Zevenhoven en weer terug naar de Sluitkade. Hier sprak hij de tractorbestuurder aan die merkte dat de man onder invloed was. Hij waarschuwde de politie. De man blies 600 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --