Uniek Duits WK-camp voorgesteld op de ITB beurs

Westfalenhalle dortmund gmbh

Uniek Duits WK-camp voorgesteld op de ITB beurs

DORTMUND, Duitsland, March 6 /PRNewswire/ --
Nergens anders te vinden in Duitsland: de Westfalenhallen in Dortmund worden tijdens het WK voetbal 2006 omgetoverd tot een gigantisch overnachtingscamp direct tegenover het WK-stadion. In de gigantische beurszalen worden vierduizend bedden ter beschikking gesteld.

Dit aanbod is heel aantrekkelijk voor de fans, niet alleen omwille van de unieke ligging in de buurt van het stadion, maar ook omwille van de prijs. Daar waar de hotelprijzen overal elders stijgen voor het WK, kan je in het Dortmundse fancamp al voor slechts 35 euro overnachten. In deze prijs zit zelfs een kaartje voor lokaal vervoer waarmee de WK-toeristen ook de stadions in Keulen en Gelsenkirchen kunnen bereiken of de omgeving kunnen verkennen. Waarde: meer dan 20 euro. Enige voorwaarde: minstens drie nachten boeken.

Fancamp Dortmund biedt de mogelijkheid om heel Noordrijn-Westfalen af te reizen. Dit maakt het niet alleen tot het centrale trefpunt voor buitenlandse gasten die het Rijn- en Ruhrgebied bezoeken, maar ook meteen tot een van de aantrekkelijkste locaties voor WK-toeristen. In Noordrijn-Westfalen worden fans verwacht uit ondermeer de volgende landen: Zweden, Zwitserland, Polen, Tsjechië, Portugal, Engeland, Frankrijk , Servië/Montenegro, Italië en Spanje.

De Westfalenhallen bieden tijdens het WK ook een deels gratis entertainment programma met uitzendingen van voetbalwedstrijden, popconcerten en meedoe-acties. In het "Afrikaans centrum" stellen alle landen uit Afrika die op het WK zijn vertegenwoordigd zich voor.

Het project is gericht op mensen die al wel kaartjes hebben voor de WK- wedstrijden maar nog geen overnachtingsmogelijkheden. Bezoekers zonder tickets die toch de WK-sfeer willen opsnuiven zijn uiteraard ook welkom. In de slaapzalen wordt naast een afdeling voor mannen ook een afdeling voor vrouwen en een voor stellen voorzien.

DORTMUNDtourismus, de toeristische dienst van de stad Dortmund, stelt het project voor op ITB, de internationale toerismebeurs van Berlijn (stand 102 - zaal 8.2). Verdere informatie en boekingen: www.fancamp-dortmund.de.

Perscontact:
Westfalenhallen Dortmund
Tel.: +49-0231-1204-514, fax: +49-0231-1204-724
E-mail: andreas.weber@westfalenhallen.de