Politie Limburg-Noord

Vijf zaken in de uitzending van De Gouden Tip

Datum: 03-06-2006
Tijd bericht: 10:54
Plaats: Venlo / Maastricht
In de uitzending van het opsporingsprogramma De Gouden Tip van 7 maart 2006 komen de volgende zaken aan de orde:

Zaak 1: Gewelddadige overval op man in woning in Sittard Op dinsdagavond 7 februari wordt een man in zijn woning in Sittard overvallen. Als wordt aangebeld, opent hij de voordeur. Hierna dringen twee onbekende mannen de woning binnen. De man wordt mishandeld en met een mes gestoken. De politie heeft een compositiefoto van een van de daders. Zij hoopt dat mensen de dader hierop herkennen en met haar contact opnemen.

Zaak 2: Aanranding in Roermond
Op maandag 5 september 2005 loopt een vrouw rond 05.30 uur door Roermond. Zij is vanaf de Bredeweg op weg naar De Ster. Zij wordt gevolgd door een man, die haar op de hoek van de Bisschop Lindanussingel aanrandt. De politie heeft een signalement van de dader en hoopt dat iemand de man herkent aan de hand van dit signalement.

Zaak 3: Mishandeling van 12-jarig meisje in Beringe Op maandag 16 januari fietst een 12 jarig meisje vanuit Grashoek in de richting van Panningen. Op de Kaumeshoek verspert een man haar de weg. De man trekt het meisje van haar fietst en slaat haar enkele keren in haar gezicht. De politie heeft een signalement van de man. Zij hoopt dat mensen contact met haar opnemen, als ze de man herkennen. Zaak 4: Overvallen in woningen
Op dinsdag 17 januari en donderdag 19 januari worden drie mensen in Maastricht in hun woning overvallen. In alle gevallen worden de slachtoffers mishandeld en van geld beroofd. De politie heeft een compositiefoto van de dader. Zij hoopt dat mensen de man aan de hand van deze foto en het signalement herkennen en vervolgens bellen.

Zaak 5:Aandacht voor moordzaak uit 1993 in de provincie Zeeland Tevens wordt in deze uitzending aandacht gevraagd voor een coldcasezaak over een moord in de provincie Zeeland.

Tijdens de uitzending wordt in het service-item aandacht geschonken aan het gebruik van kinderzitjes.

Teksten en foto's van deze uitzending staan vanaf 7 maart op de internetsite www.degoudentip.tv . Ook zijn de onderwerpen in beeld en geluid te downloaden. Als u informatie hebt over een van deze zaken, belt u dan tijdens de uitzending of herhalingen met het politietelefoonteam op het gratis telefoonnummer 0800 -- 2552 552. Daarna kunt u het algemene politienummer 0900 -- 8844 (lokaal tarief) bellen.