Politie Groningen

Verkeerscontroles in Noord-West Groningen

Zuidhorn, 06-03-2006

De politie heeft zondag op diverse plaatsen in Noord-West Groningen verkeerscontroles gehouden.

In Oldehove werd op de Barnwerderweg gecontroleerd. In totaal werden vijfenzeventig automobilisten gecontroleerd op de benodigde papieren, de technische staat van het voertuig en op alcoholgebruik. Alle automobilisten hadden alles in orde.

Ook op de Waardweg in Grijpskerk hield de politie een
verkeerscontrole. In totaal werden honderdnegenenzestig automobilisten gecontroleerd. Er werden twaalf overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 139 km/uur, terwijl 80 km/uur is toegestaan. Van deze automobilist, een 45-jarige man uit Holwerd, werd het rijbewijs ingevorderd. Verder werden drie bekeuringen uitgedeeld: voor het niet dragen van de autogordel, voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs en voor het onnodig claxonneren.

Op de Strandweg in Lauwersoog werd een 48-jarige automobilist uit Kloosterburen aangehouden voor rijden onder invloed. Een blaastest wees uit dat hij had gedronken. Op het politiebureau bleek dat hij
1,10 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hier werden nog eens drie bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel. Ook werden drie bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die de maximumsnelheid overtraden.

In Aduard werden circa honderd voertuigen gecontroleerd op het rijden door het rode verkeerslicht. Hierbij zijn geen overtredingen geconstateerd.

Op de Eemshavenweg in Huizinge werd het rijbewijs ingevorderd van een 30-jarige automobilist uit Uithuizen. Hij reed met 154 km/uur op de N46, terwijl daar 100 km/uur is toegestaan. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.