Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd 020 - 559 22 communicatie 85 Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80

Ron Moes
Remco GerretsenGerard
Rob van der Vrooland
Veen Leo
Dortland

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Messentrekkers ingerekend / Gibraltarbuurt / K-buurt (06/03/2006)

Afgelopen weekend werden in de Gibraltarbuurt en de K-buurt in Zuidoost twee messentrekkers ingerekend. In één geval raakten twee personen gewond. De slachtoffers werden in een ziekenhuis behandeld.

Gibraltarbuurt Zaterdagochtend werd een vrouw in de Gibraltarbuurt door haar vriend bedreigd met een mes. Het slachtoffer wist te ontkomen en waarschuwde de politie. De man (25) die onder invloed van drank en drugs verkeerde werd ingerekend en ingesloten. Het mes is in beslag genomen.

K-buurt (Zuidoost) Zondagavond mondde een ruzie in een woning in de K-buurt uit in een steekpartij. Een bezoeker kreeg ruzie met een aanwezige, hetgeen uitliep op een handgemeen. Eerst kreeg het slachtoffer een glas tegen het hoofd en vervolgens werd hij belaagd met een mes. Bij de schermutseling raakte de man gewond aan zijn hand. Een derde persoon die tussenbeide kwam werd ook geraakt door het mes. Uiteindelijk wisten de slachtoffers de messentrekker onschadelijk te maken, waarop de politie werd gealarmeerd. Die rekende de amokmaker in. De recherche onderzoekt de zaak.