Persberichten district Eemland noord, 11.25 uur

Utrecht, 06-03-2006

Rijden onder invloed

SOEST Een 37-jarige Baarnaar is in de nacht van zondag op maandag betrapt op rijden onder invloed. De man reed omstreeks 00.45 uur op de Prins Hendriklaan in Soest. Zijn rijgedrag gaf de agenten aanleiding om de man te laten blazen. De ademanalyse op het bureau wees uit de hij een alcoholgehalte had van 410 ug/l. De Baarnaar kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal. Ook kreeg hij een bekeuring omdat hij niet over een geldig rijbewijs beschikte.

Baldadigheid beboet

SOEST Een 24-jarige Soester is in de nacht van zondag op maandag aangehouden voor baldadigheid. De man had een boxershort van een vriend over een flitskast gehangen. Agenten betrapten hem omstreeks 00.55 uur op heterdaad. De Soester kwam zojuist uit een flitspaal op de Stadhouderslaan geklommen. De man werd aangehouden. Met een bekeuring kon hij weer vertrekken.

Aanhouding na geweld

EEMNES Een 39-jarige inwoner van Eemnes is maandagochtend vroeg aangehouden op verdenking van geweld tegen een plaatsgenoot en diens woning.

De verdachte zou zondagmiddag omstreeks 17.00 uur de voordeurruit van een woning aan de Lambertsveen hebben ingeslagen met een bijl. Vervolgens zou hij naar binnen zijn gegaan. Hij beschuldigde de bewoner van diefstal van zijn fiets en sloeg hem vervolgens tegen het gezicht. Daarna zou hij de woning hebben verlaten. De agenten konden de man op dat moment niet vinden, maar besloot hem later buiten heterdaad aan te houden. De politie heeft de zaak in onderzoek.