Persberichten district Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht, 06-03-2006

RECTIFICATIE: Oproep getuigen vechtpartij
MIJDRECHT Op vrijdagavond omstreeks 21.00 uur rukte de politie uit naar een vechtpartij op het Burgemeester Haitsmaplein in Mijdrecht. In het persbericht van zondag 5 maart stond het centrum van Maarssen genoemd, maar dat is onjuist.

Een 15-jarig meisje uit Wilnis vertelde dat zij al langere tijd werd lastig gevallen door een 15-jarig meisje uit Mijdrecht. Op vrijdagvond liep het 15-jarig meisje uit Wilnis met vrienden door het centrum van Mijdrecht en trof daar het 15-jarig meisje uit Mijdrecht aan samen met een groep van 40 tot 50 jongeren. Het 15-jarig meisje uit Mijdrecht vloog het meisje uit Wilnis aan, trok aan de haren en begon te slaan. Tijdens het gevecht stonden meerdere jongeren te schreeuwen en te joelen. Het meisje uit Wilnis had krassen aan haar hoofd, hand en linkerheup.

De politie is op zoek naar getuigen van de vechtpartij. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie, district Rijn en Venen, 0900-8844.

Aanrijding onder invloed
ZEGVELD Een 26-jarige automobilist uit Mijdrecht die te veel had gedronken, belandde zondagmorgen in de sloot aan de Hoofdweg.

Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie de melding van het ongeval. Agenten gingen ter plaatse en troffen de Mijdrechter op het droge aan. De man rook naar alcohol en verklaarde dat niet hij, maar een kennis achter het stuur had gezeten. De kennis was te voet weggevlucht na het ongeval. Een getuige verklaarde echter dat de man alleen in de auto had gezeten en zelf de auto had bestuurd. Hij moest een blaastest ondergaan en werd op basis van de uitslag aangehouden. De ademtest op het politiebureau wees uit dat de man 645 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en proces-verbaal is opgemaakt.

Acht strafbare feiten
ABCOUDE Een 28-jarige man uit Abcoude is maandagmorgen omstreeks 02.30 uur aangehouden voor in totaal acht strafbare feiten.

De man viel op omdat hij met hoge snelheid in zijn auto over de Burgemeester des Tombesweg reed. De agenten volgden de man, die ondanks de gladheid, met hoge snelheid over de Rijksweg A2 zijn weg vervolgde richting Amsterdam. Op de Rijksweg A9 konden de agenten de man veilig een stopteken geven en laten stoppen. Controle bij de meldkamer van de politie wees uit dat de auto niet verzekerd was en ook niet APK gekeurd. De man kon zich niet identificeren en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij vermoedelijk te veel had gedronken en hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau gaf de man vervolgens een valse naam op, waarmee hij door de mand viel toen hij zich bij zijn voorgeleiding voorstelde aan de Hulpofficier van Justitie. De ademtest wees uit dat hij 315 ug/l in zijn lichaam had. Ook reed hij zonder geldig rijbewijs. In de auto van de Abcoudenaar lagen bovendien een mes en inbrekersgereedschap.

Proces-verbaal is opgemaakt voor het rijden onder invloed, het rijden zonder rijbewijs, het opgeven van een valse naam en het voorhanden hebben van inbrekerswerktuig. Voor het niet kunnen identificeren, de hoge snelheid en geen APK keuring hebben, krijgt de man bekeuringen.

Onder invloed de berm in
WOERDEN Een 30-jarige Amsterdammer belandde zondagmorgen 5 maart onder invloed met zijn auto in de berm aan de Rijksweg A12.

Omstreeks 06.50 uur zagen agenten dat de man met zijn auto van de weg raakte toen hij richting Utrecht reed. De Amsterdammer raakte niet gewond. Omdat hij naar alcohol rook, moest hij blazen. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse wees uit dat hij 425 ug/l in zijn lichaam had. In de auto werd een zakje met ongeveer 15 XTC-pillen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Proces-verbaal is opgemaakt.