Persberichten district Binnensticht, 11.15 uur

Utrecht, 06-03-2006

Jongen (14) aangehouden voor brandstichting

BUNNIK- Een 14-jarige jongen uit Bunnik is zondagmiddag aangehouden voor brandstichting. De jongen heeft bekend vuurwerk te hebben gegooid in een kledingcontainer op de Camminghalaan, waardoor de inhoud is gaan branden.

Omstreeks 12.30 uur kreeg de politie een melding dat de container in brand stond. De brandweer heeft de brand geblust. Een getuige wist de politie te vertellen dat drie jongens verantwoordelijk waren voor de brand. Op zijn aanwijzingen konden agenten de drie op de Grote Laan aanhouden.

De 14-jarige bekende meteen schuld. In overleg met zijn moeder wordt hij aangemeld bij Bureau Halt voor een alternatieve straf. De andere twee werden thuis afgeleverd.

Snelheidscontrole

MAARTENSDIJK Op de Tolakkerweg heeft het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie zondagochtend een snelheidscontrole gehouden. Van de 461 voertuigen die tussen 10.30 en 12.20 uur de radar passeerden was meer dan een kwart in overtreding: 116. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 79 kilometer per uur, terwijl daar een snelheidslimiet geldt van 50 kilometer per uur.

DE BILT In de Bilt werd zondagochtend een snelheidscontrole gehouden op de Soestdijkseweg-Zuid. Daarbij werden 93 bekeuringen uitgeschreven voor bestuurders die te hard reden. In totaal passeerden 661 voertuigen de radar tussen 10.45 en 12.30 uur. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 73 kilometer per uur, waar maximaal 50 mag worden gereden.

Rijden onder invloed

ZEIST Een 35-jarige vrouw uit Huis ter Heide is in de nacht van zaterdag op zondag betrapt op rijden onder invloed. De vrouw trok de aandacht van de agenten toen ze omstreeks 04.10 uur op de Bergweg in Zeist geen voorrang verleende aan de politieauto. De ademtest wees uit dat ze een alcoholgehalte had van 355 ug/l. Ze kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.