Politie Zeeland


---

O-1023-2006 Onder invloed
Vannacht rond 02.28 uur is een 45-jarige man uit Zundert aangehouden door de Zeeuwse politie.
Hij werd aang, terwijl hij met zijn personenauto over de Zanddijk in Yerseke reed. Omdat de man geen kentekenplaat voorop zijn auto had, wilden de surveillerende agenten hem laten stoppen. De man reed echter met een behoorlijke snelheid verder. Op de Welleweg is de man gestopt. Bij onderzoek bleek dat de voorzijde van zijn auto beschadigd was. Toen de agenten hem lieten blazen bleek dat de man bijna drie keer zoveel had gedronken dan toegestaan. De man was niet van plan mee te gaan naar het bureau om daar de zaak af te wikkelen, hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man legde een verklaring af en hierin vertelde hij dat hij, vermoedelijk, een ongeluk had gehad. Hij wist er niet veel meer van. Hij had een rotdag gehad en wilde graag naar huis. Na het verhoor hebben de agenten het rijbewijs van de man ingevorderd en hebben hem teruggebracht naar Yerseke. Hij kreeg een dagvaarding mee.

O-1024-2006 Inbraak in bedrijf
In Bruinisse, in een bedrijf aan de Dreef, is vannacht ingebroken.
De inbraak werd rond 03.05 uur ontdekt. Door een raam in te slaan hebben de dieven de toegang tot het pand verkregen. Uit het bedrijf werden rookwaren meegenomen. (Tot nog toe met een onbekende waarde.) De Zeeuwse politie stelt een onderzoek in.

O-1025-2006 Inbraak in botenloods
In een loods waar boten 'opgeslagen' liggen, is gisternacht ingebroken.
De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 17.00 uur zaterdagmiddag en zondagochten 08.45 uur. In diverse boten werd ingebroken. De dader(s) is/zijn de loods aan de Veerhaven in Kats binnengekomen door een toegangsdeur te forceren. Het schadebedrag is nog niet bekend, omdat nog geen van de botenbezitters aangifte heeft gedaan bij de politie.

Z-1026-2006 Diefstal uit bedrijf
In een bedrijf aan de Oosthavendam in Breskens is zondagmiddag rond 13.15 uur ontdekt dat er een vacumeermachine is weggenomen.
Het is niet bekend wanneer de diefstal heeft plaatsgevonden. De machine weegt enkele honderden kilo's, dus de dieven hebben wel wat moeite gehad om het ding mee te nemen.

Z-1027-2006 Diefstal aanhanger
Tussen 15.00 en 16.00 uur werd, vanaf de Industrieweg in Hulst, een aanhanger achter een auto vandaan weggehaald.
De eigenaar kwam terug bij zijn auto en zag, tot zijn verbazing, dat zijn aanhangertje niet meer achter de auto zat. Het slot bleek te zijn geforceerd. De aanhanger was van het merk BDB en was voorzien van een Belgisch kenteken DEF-806. Het betrof een eenasser.

O-1028-2006 Diefstal computers
Uit een bedrijf aan de Brugstraat in Tholen werd, tussen vrijdag 17.00 uur en maandag 08.15 uur, computerapparatuur weggenomen.
Door een rolluik te forceren is/zijn de dader(s) het pand binnengekomen.


---- --