Persberichten districten stad Utrecht, 11.45 uur

Utrecht, 06-03-2006

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man en vrouw aangehouden omdat de man onder invloed van alcohol reed en de vrouw zijn aanhouding wilde belemmeren.

Rond 20.20 uur kreeg de politie een melding dat een man onder invloed zijn auto zou besturen. De bestuurder zou in de omgeving van de Voorstraat rijden. Op de Oudegracht zagen agenten de man rijden. Hij kreeg een stopteken en moest een blaastest afleggen .

Op het moment dat een van de agenten naar de politiebus liep om de blaasapparatuur te halen zag de 20-jarige verdachte uit Utrecht kans er vandoor te gaan. Na een korte achtervolging werd hij alsnog aangehouden. Hierbij verzette de Utrechter zich hevig en werd daarbij geholpen door zijn 23-jarige vriendin, eveneens uit Utrecht. Beiden werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat het rijbewijs van de man al eerder was ingenomen. De ademanalyse wees 645 ug/l uit. De Utrechter werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur naar huis gestuurd.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT Zondagavond heeft de politie vier personen aangehouden omdat zij verdacht worden betrokken te zijn bij een hennepkwekerij aan de Walter Kollolaan.

Naar aanleiding van een aantal anonieme tips ging de politie omstreeks 18.45 uur op onderzoek uit en belde aan bij een woning aan de Walter Kollolaan. De bewoonster deed de deur open maar wilde de agenten niet binnen laten. De agenten gingen terug naar het bureau voor een machtiging.

Eenmaal terug bij de woning was het een stuk drukker in de woning. Het bleek dat de 25-jarige bewoonster hulptroepen had ingeroepen om de aanwezige hennepkwekerij snel te ontmantelen. De politie hield vier personen in de woning aan.

In een slaapkamer werden 352 planten aangetroffen. Alles werd in beslag genomen en vernietigd.

Jongen aangehouden voor gooien met steen

UTRECHT Zondagmiddag vond op de Marco Pololaan een gooi-incident plaats waarbij een jongen gewond raakte.

Rond 14.25 uur kreeg de politie een melding dat een jongen in de stadsbus bekogeld was. Ter plaatse bleek dat een jongen met zijn vrienden in de stadsbus zat en dat er ter hoogte van de Marco Pololaan een steen door de ruit van de bus gegooid werd en een 16-jarige jongen uit Utrecht geraakt werd op zijn borst. De identiteit van de gooier was bekend. Later op de avond kwam de 16-jarige verdachte uit Utrecht zich melden en werd hij aangehouden. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het gooi-incident.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Radboudkwartier heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De beveiliging zag omstreeks 15.50 uur een man zich verdacht gedragen in de winkel. Uiteindelijk werd gezien dat hij spullen in zijn zak stak en de winkel wilde verlaten. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Lunettenbaan heeft de politie zondagmiddag een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Een 59-jarige man uit Houten kreeg omstreeks 16.10 uur op de Lunettenbaan een stopteken. Bij een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 425 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur werd hij naar huis gestuurd.