Politie Midden- en West Brabant

Politie rolt grote hennepkwekerij op

VEEN, 5 maart 2006

De politie kreeg in de nacht van vrijdag 3 maart op zaterdag 4 maart omstreeks 02.10 uur de melding van een gewapende overval op de Bagijnhof. Ter plaatse bleek het niet te gaan om een gewapende overval.

Wel verklaarden diverse getuigen dat ze een aantal gemaskerde mannen hadden gezien die zich verdacht gedroegen. De mannen waren er vervolgens vandoor gegaan. De politie stelde een uitgebreid onderzoek in, waarbij onder andere naar sporen werd gezocht. Tijdens dit onderzoek roken de politiemensen een sterke henneplucht, afkomstig uit een loods op de Bagijnhof.

In de loods troffen ze een grote, in werking zijnde hennepkwekerij aan, opgebouwd uit verschillende compartimenten. De professioneel opgezette kwekerij bevatte in totaal 8000 hennepplanten. De kwekerij is ontmanteld. Daarbij zijn alle planten en groeiapparatuur in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van de loods. Ook gaat de politie verder met het onderzoek naar de verdachte mannen, die zich in de nacht van vrijdag op zaterdag in de omgeving van de loods ophielden.

Auteur: Leonie van Ooijen