Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 maart 2006

Bedreiging

Man wegens bedreiging aangehouden

Enschede

Een 30 jarige Enschedeër is op maandag 6 maart om 00.55 uur op de Zonstraat in Enschede aangehouden. De man had een medewerker van een horecagelegenheid bedreigd nadat hij vanwege sluitingstijd de zaak was uitgezet. Hij begon zich vervelend te gedragen en dreigde de medewerker dood te maken. De man stond nog bij de horecagelegenheid toen hij werd aangehouden. De medewerker, een 38 jarige man uit Enschede, zal nog aangifte doen bij de politie. (06-029015)

Ongeval

Man verliest controle over zijn auto en komt in ziekenhuis terecht

Borne

Op maandag 6 maart om 05.10 uur vond een ongeval plaats op de Azelosestraat in Borne. Een 22 jarige man uit Saasveld verloor vermoedelijk door plaatselijke gladheid de controle over zijn auto. Hierdoor reed hij tegen een betonblok waarna zijn auto over de kop sloeg. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (06-029039)

Vechtpartij

Man wordt bij vechtpartij in buik gestoken; 4 verdachten aangehouden

Almelo

Bij een vechtpartij op de Jacob van Campenstraat in Almelo is een 57 jarige man gewond geraakt. De politie kreeg zondagmiddag 5 maart om 14.55 uur de melding dat er gevochten zou worden voor een woning aan de Jacob van Campenstraat. Politieagenten troffen het gewonde slachtoffer, een 57 jarige Almeloër, bij zijn woning aan. Hij was met een mes in zijn buik te gestoken. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis Een 17 jarige man uit Almelo, de vermoedelijke dader van de steekpartij, kon ter plaatse worden aangehouden. De politie hield nog drie andere mannen aan, een 17 jarige Almeloër, een 27 jarige Almeloër en een 29 jarige Groninger. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de vechtpartij. Alle vier verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in. (06-028922)

Bedreiging

Man bedreigt eigenaar horecagelegenheid en wordt aangehouden

Enter

De 49 jarige eigenaar van een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat in Enter heeft bij de politie aangifte gedaan van bedreiging. Op zondag 5 maart om 22.00 uur zou een lastige klant zich in zijn zaak vervelend en agressief hebben gedragen. Nadat de man, een 33 jarige Enternaar, de zaak was uitgezet, bleef hij zich agressief gedragen. Hij bedreigde de eigenaar en probeerde een ruit te vernielen. De 33 jarige Enternaar werd aangehouden een voor verhoor opgesloten. (06-029000)

Doorrijden na aanrijding

Politieagenten zien veroorzaker aanrijding rijden

Enschede

Politieagenten zagen op zondag 5 maart om 16.00 uur op de Burgemeester M. van Veenlaan in Enschede een auto rijden die vermoedelijk betrokken is geweest bij een aanrijding op vrijdag 3 maart waarbij op de Wethouder Nijhuisstraat in Enschede een moeder en kind werden aangereden. De man, een 24 jarige Enschedeër, werd in zijn woning aangesproken door de politieagenten en bekende direct de veroorzaker van de aanrijding te zijn. Daar de verdachte een militair bleek te zijn werd het dossier overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Zij zullen de zaak verder onderzoeken. (06-028250)

Onderstaand cursief persbericht werd op 5 maart jl. verzonden:

Doorrijden na aanrijding

Bestuurder rijdt moeder met kind omver; politie zoekt getuigen

Enschede

Vrijdag 3 maart omstreeks 14.50 uur vindt op de kruising Wethouder Nijhuisstraat/ Jan van Goyenstraat een aanrijding plaats. Een 22-jarige Enschedese wil met haar kind op de arm ter hoogte van supermarkt Sanders de Jan van Goyenstraat oversteken in de richting van de ABM-AMRO Bank. Er staat daar op dat moment een vrachtauto stil met daarachter ongeveer acht auto's. De auto's verlenen de vrouw voorrang om over te steken. Op dat moment komt een personenauto aangereden die de auto's inhaalt. Hij rijdt daarbij de vrouw aan die op de motorkap van de auto belandt. Zowel moeder als kind blijven ongedeerd, maar zijn erg geschrokken. De bestuurder van de auto is boos door het voorval en er ontstaat een korte woordenwisseling waarop de bestuurder doorrijdt.

De politie is op zoek naar getuigen. De bestuurder is een man van ongeveer 26 tot 27 jaar oud. Hij bestuurde een blauwe BMW met vermoedelijk een Z in het kenteken. Mocht iemand het voorval hebben gezien en de bestuurder kennen of het kenteken van de auto hebben genoteerd dan verzoekt de politie deze personen zich te melden via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000.

Sonja Eerhard: 053-4555588

---- --