Persberichten district Heuvelrug, 12.05 uur

Utrecht, 06-03-2006

Rechtmatige eigenaren gezocht

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie is nog op zoek naar de rechtmatige eigenaren van onder meer een computer en een LCD-televisie, afkomstig van diefstal.

Na de aanhouding woensdag 8 februari van twee inbrekers (een 23-jarige vrouw en een 33-jarige man) uit Wijk bij Duurstede, werd bij een huiszoeking een grote hoeveelheid goederen aangetroffen en in beslag genomen. Deze goederen waren afkomstig van inbraken in autos en woningen in Wijk bij Duurstede.

Op 1 en 2 maart vonden op het politiebureau in Veenendaal twee kijkavonden plaats voor gedupeerden. Daar kwamen circa vijftig mensen op af. Veel goederen konden worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. Enkele goederen konden echter niet worden gekoppeld aan een eigenaar. Mogelijk hebben deze eigenaren geen aangifte gedaan of zijn de goederen niet juist opgegeven. Vandaar dat de politie nogmaals gedupeerden die een computer of LCD-televisie missen, oproept om zich te melden. Dat kan bij de politie van het district Heuvelrug: 0900 - 88 44.

De verdachten van de inbraken moeten zich overigens op 25 april voor de rechter verantwoorden.

Rijden tijdens ontzegging

DOORN Een 83-jarige Doornaar is zondagavond betrapt achter het stuur van zijn auto. Omstreeks 18.40 uur zag de politie hem rijden over de Kampweg. Het was de agenten bekend dat de man blijft rijden, terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd. De man negeerde een stopteken, waarna hij werd klemgereden met twee politieautos. De Doornaar werd overgebracht naar het politiebureau, waar hem proces-verbaal werd aangezegd.