Nederlander blijkt stoutste Europeaan in de auto

Weber shandwick

Nederlanders overtreffen de Belgen dit keer

Nederlander blijkt stoutste Europeaan in de auto:
7% procent van de Nederlanders beweert seks te hebben tijdens het autorijden Slechts 2% van de Belgen waagt zich aan zo.n ritje

Nieuwegein, 7 maart 2006. Goodyear levert graag een bijdrage aan de veiligheid van automobilisten, onder andere met behulp van RunOnFlat banden. De organisatie heeft daarom een pan-Europees RunOnFlat onderzoek verricht, waarbij de rijgewoontes van autorijders in kaart gebracht zijn. Automobilisten uit 16 Europese landen, in de leeftijdscategorie van 18 tot 74 jaar werden ondervraagd. Zo heeft Goodyear ook onderzocht of bestuurders zich wel eens met andere zaken bezighouden tijdens het autorijden, zoals: telefoneren, eten en drinken, bestuderen van een kaart enz. Bij de vraag of automobilisten wel eens seksuele activiteiten verrichten tijdens het besturen van hun auto, gaf 7% van de Nederlandse automobilisten toe dit regelmatig te doen. Hiermee hebben de Nederlanders de twijfelachtige eer als hoogste uit de bus te komen, want slechts 4% van de Belgen beweert zich hier aan te wagen. Ook gaat de Nederlandse vrouw vaker seksier gekleed achter het stuur zitten. Bij de vraag of vrouwelijke automobilisten vaak naaldhakken dragen tijden het autorijden, gaf 9% van de Nederlandse vrouwen toe regelmatig gas te geven met een naaldhak. Slechts 4% van de Belgische vrouwen raakt de gasplank met de naaldhak.

Iedereen kent de grappen die wij Nederlanders met een knipoog over de Belgen maken. Toch blijken deze op niets te berusten: de Belgen verslaan ons immers elk jaar met het Nationale dictee. Maar naar aanleiding van de uitslag van dit RunOnFlat onderzoek mogen we concluderen dat Nederlanders de twijfelachtige eer hebben hoger scoren in hun seksuele prestaties en ander onbehoorlijk gedrag tijdens het autorijden.

Enkele resultaten van onze andere Europese buren zijn:
Zweden belandt op de tweede plaats: 5% geeft toe ook wel eens seks te hebben tijdens het besturen van de auto. De zuidelijke landen zijn blijkbaar toch iets minder gepassioneerd dan gedacht, want slechts 3% van de Italianen en Fransen zouden seksuele activiteiten ontplooien tijdens het rijden. Hoewel seks achter het stuur niet aan te raden is, weten Nederlanders over het algemeen toch wel hoe ze veiliger aan het verkeer kunnen deelnemen. Zo geeft ruim driekwart van de Nederlandse automobilisten (82%) aan dat zij het een geruststellend gevoel vinden, als ze dankzij RunOnFlat met een lekke band door kunnen rijden op een gevaarlijke en drukke weg.

De RunOnFlat band tot 80 kilometer doorrijden met een lekke band Goodyear draagt graag bij aan de veiligheid op de weg. Daarom ontwierp Goodyear de RunOnFlat band. Met de RunOnFlat band van Goodyear kun je met een snelheid van maximaal 80km/u tot 80 kilometer doorrijden met een lekke band. Goodyear draagt graag bij aan de veiligheid van automobilisten en stimuleert dan ook zeker niet dat seksuele praktijken achter het stuur uitgeoefend worden. Met de RunOnFlat band van Goodyear kom je zelfs met een lekke band veilig thuis en kun je seksuele activiteiten gewoon veilig thuis uitoefenen. De RunOnFlat-banden van Goodyear worden steeds populairder en worden tegenwoordig standaard verwerkt in automerken zoals, BMW en Porsche. 19)
Over het Goodyear RunOnFlat Onderzoek
Het Goodyear RunOnFlat Onderzoek werd medio 2005 gehouden door KRC Research onder 9.250 automobilisten tussen 18 en 74 jaar in 16 landen, zoals België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Rusland, Spanje, Turkije, Zweden en Zwitserland.

Over Goodyear en RunOnFlat
Goodyear is werelds grootste bandenfabrikant. De innovaties van Goodyear zijn al meer dan 100 jaar toonaangevend in de auto-industrie. Het concern is de pionier op het gebied van de innovatieve veiligheidstechnologie die bekend staat als RunOnFlat die automobilisten in staat stelt om door te rijden met een lekke band. Goodyear is de toonaangevende bandenfabrikant op het gebied van RunOnFlat-banden, met toepassingen op verschillende BMW's, Mini's, Mercedes-Benz en andere merken. Er wordt druk gewerkt aan uitbreiding van het aantal RunOnFlat toepassingen, want Goodyear werkt samen met een groot aantal autofabrikanten aan meer dan 100 RunOnFlat-projecten. In 2005 leverde Goodyear bijna twee miljoen RunOnFlat-banden. Voor meer informatie kijk op: www.runonflat.com.