Basisschoolwebsites.nl

Q4matics

Het internetbedrijf Q4matics en uitgever Escape Educatieve Software hebben de handen ineengeslagen om basisscholen te helpen snel en doelmatig een eigen website te realiseren.

Ontwikkelingen op internetgebied volgen elkaar snel op. Mede daardoor zijn websites als bron van informatie niet meer weg te denken. Uiteraard geldt dat ook voor scholen.

Gezamenlijk hebben Q4matics en Escape een systeem ontwikkeld dat basisscholen zonder de noodzaak van technische kennis en tegen lage kosten een zeer professionele website biedt. Dankzij het gebruik van een krachtig content management systeem kan men - zonder extra kosten - gebruik maken van een zeer uitgebreid aanbod aan modules. De school beheert zelf op simpele wijze de inhoud van de website.

De volgende modules zijn beschikbaar:


- aankondigingen

- afgeschermd deel of afgeschermde delen voor bijvoorbeeld leerkrachten, leerlingen, ouders, medezeggenschapsraad

- download van bestanden bijvoorbeeld de schoolgids of opdrachten
- kalender

- veel-gestelde-vragen rubriek (FAQ)

- gastenboek

- chat

- forum

- reactie

- fotoalbum

- links

- enquête

- nieuwsbrieven

- webmail

Voor iedere module geldt dat deze één of meerdere malen opgenomen kan worden. Ook kan men per webpage en per module aangeven wie de informatie mag zien. Wellicht wilt u bepaalde documenten op de website plaatsen die alleen zichtbaar en toegankelijk zijn voor de ouderraad. Of u wilt een chatroom die enkel door leerlingen en docenten gebruikt mag worden.

Er is tevens een ruim aanbod aan voorgedefinieerde lay-outs. De school kiest de lay-out die het best past, maar kan ook meerdere lay-outs in de website gebruiken of regelmatig wisselen.

Dit complete pakket bestaat uit de hosting van de website, het gebruik van het content management systeem, e-mailafhandeling inclusief webmail en de domeinnaamregistratie. Uitgebreide informatie en voorbeelden zin te vinden op

De prijs van het totale pakket is slechts Euro 35 per maaand.

Uitgebreide informatie met voorbeelden is te vinden op www.basisschoolwebsite.nl.

Meer informatie:
Paul Hofland
Q4matics bv
Postbus 496
5000 AL Tilburg
T + 31 13 467 25 70
F + 31 13 467 25 79
www.q4matics.com/