Gemeente Bernheze


Opening lokaal zorgloket Bernheze

De gemeente Bernheze heeft op 1 maart 2006 het zorgloket in het gemeentehuis in Heesch geopend. Het zorgloket is ook telefonisch te bereiken. Door een zeer goede samenwerking met Centrum indicatiestelling zorg (CIZ ) en MEE Noordoost-Brabant en de gemeente Bernheze is het zorgloket tot stand gekomen.

Al vooruitlopend op de Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO) krijgt de gemeente Bernheze een zorgloket waar inwoners terecht kunnen met al hun vragen over mogelijkheden van hulp, zorg, Wvg-voorzieningen en AWBZ-voorzieningen. Deskundigen zullen alle informatie en advies geven die nodig zijn om inwoners op dat gebied verder te helpen.

Het is de bedoeling dat het zorgloket uiteindelijk uitgroeit tot een punt waar burgers met al hun vragen op het gebied van zorg, wonen en welzijn terecht kunnen. Deze vragen worden onafhankelijk en objectief behandeld. Als het nodig is worden de vragen neergelegd bij de betreffende organisaties. Dat betekent dat mensen maar op één plek hun vraag over zorg hoeven neer te leggen in plaats van bij allemaal verschillende loketten. Per 1 maart 2006 is gestart met dit groeiproces.