Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Bedreiging met mes bij huiselijk geweld: man aangehouden
Publicatiedatum: 6-3-2006 14:13:53

Arnhem - De Arnhemse politie heeft zondagavond in een woning in de wijk Presikhaaf een 33-jarige man uit die stad aangehouden wegens bedreiging. De man zou tijdens een huiselijke ruzie zijn 40-jarige vriendin hebben bedreigd met een mes. Buurtbewoners, die tumult uit de woning hoorden komen, waarschuwden de politie. Kort daarop belde ook de vijftienjarige dochter van het slachtoffer. Agenten troffen alle betrokkenen nog in de woning aan. Volgens de vrouw zou haar vriend bij een ruzie haar hebben gedreigd neer te steken. Ook zou hij haar tegen de grond hebben geslagen en aan de haren hebben getrokken. De Arnhemmer bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. De man is ingesloten. Het mes, dat bij de bedreiging zou zijn gebruikt, werd in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Stel aangehouden na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 6-3-2006 14:13:27

Arnhem - Een 21-jarige man en een 19-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Ugchelen, zijn zondagmiddag in Arnhem door de politie aangehouden wegens winkeldiefstal. Het stel wordt ervan verdacht bij een winkel aan de Ketelstraat met enkele kledingstukken aan de haal te zijn gegaan. Ook bleken ze gereedschap bij zich te hebben, kennelijk om beveiligingslabels mee onklaar te maken. De twee zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld en kregen van justitie een dagvaarding. De aangetroffen kleding moest aan de zaak worden teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles Arnhem

Publicatiedatum: 6-3-2006 14:12:50

Arnhem - Door het regionale verkeershandhavingsteam van de politie zijn zondag verkeerscontroles gehouden op drie plaatsen in Arnhem. Daarbij werden 66 bekeuringen uitgedeeld.
Op de IJssellaan werd tussen kwart voor drie en half vijf gecontroleerd op alcohol en snelheid. Van ruim 260 passanten werd met behulp van de Lasergun de snelheid gemeten. Daarvan bleken er 14 zich niet aan de limieten te hebben gehouden. Hoogst gemeten snelheid was 81 km/u waar maximaal 50 is toegestaan. Van één bestuurder werd een blaastest afgenomen, maar dat leidde niet tot een proces-verbaal. Tussen kwart voor vijf en zes uur vatte het VHT post op het Lange Water en werd speciale aandacht besteed aan snelheid, roodlicht en gordels. Van de 356 passanten werden met behulp van de Lasergun 20 snelheidsovertreders betrapt. Twee bestuurders kregen een bon omdat ze door rood waren gereden en 6 omdat ze geen gordel droegen. In de avonduren tussen kwart voor zeven en half tien werd op snelheid, alcohol en helmplicht gecontroleerd op Onderlangs. Van de 359 gecontroleerde passanten reden er 24 harder dan is toegestaan. Hoogst gemeten snelheid was 96 km/u (terplaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u). Van deze 24 overtreders werden ook blaastesten afgenomen maar daarbij werden geen limieten overschreden. Onder 17 bromfietsers werd een helmcontrole gehouden maar er werden geen overtredingen geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---