Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Hattem - Politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar een man en een vrouw die op zondag (05-03) rond 18.20 uur getuige zijn geweest van doorrijden na een aanrijding op de Hessenweg. Het tweetal zag de bestuurder van een bestelauto tegen een aldaar geparkeerde taxi botsen en vervolgens wegrijden. Ze noteerden het kenteken en waarschuwden de bestuurster van de taxi die zich op dat moment in een horecazaak bevond om een klant op te halen. In het kader van het onderzoek wil de politie in contact komen met getuigen, met name deze twee personen, die zich kunnen melden via telefoonnummer 0900 8844.

't Harde - Aanrijding door sneeuw Een 43-jarige automobilist uit Den Haag verloor op zondag (05-03) rond 08.45 uur op het gladde wegdek van de A28 de macht over het stuur. De auto tolde om z'n as en kwam tot stilstand op de linker weghelft. Toen de bestuurder zijn auto naar de vluchtstrook wilde rijden zag hij een passerende automobilist, een 24-jarige man uit Emmen, over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Beide auto raakten beschadigd.

Harderwijk - Politie verleent hulp

De politie heeft op zondag (05-03) rond 13.00 uur een oudere bewoonster van de Irenelaan bevrijdt uit een lastig parket. De vrouw was binnen in huis gevallen en de politie moest de ruit van de voordeur vernielen om de vrouw te hulp te komen. Ze werd met een vermoedelijk gebroken heup per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Hulshorst - Auto over de koop Een 35-jarige automobiliste uit Groningen verloor op zondag (05-03) rond 08.35 uur door de hevige sneeuwval de macht over het stuur op de A28. De auto vloog over de kop en kwam tot stilstand in de rechter berm. De bestuurster bleef ongedeerd maar de auto raakte zwaar beschadigd.

Wezep - Garagebrand

Op zondag (05-03) ontstond er rond 22.05 uur brand in een garage bij een woning aan de Van Pallandtlaan. De garage brandde geheel uit en dankzij het snelle optreden van de brandweer kon een beginnende brand in de woning in de kiem worden gesmoord. Omdat de garage geschakeld was met de garage van de buren ontstond daar ook de nodige rook- en waterschade. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De stichting Salvage werd in kennis gesteld. De brand is vermoedelijk ontstaan door een wasdroger die op dat moment in bedrijf was in de garage.

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52