Gemeente Wieringen

PUBLICATIE WIERINGER COURANT DINSDAG 7 MAART 2006

VERKEERSMAATREGEL

Het college van burgemeester en wethouders van Wieringen heeft in haar vergadering van 28 februari 2006 besloten de proef, waarbij de Hoofdstraat gesloten is voor gemotoriseerd verkeer op maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 21.00 uur", om te zetten in een definitieve maatregel. De maatregel zal worden ondersteund door het plaatsen van inzinkbare palen.

Toelichting Vanaf begin oktober 2005 is de Hoofdstraat bij wijze van proef afgesloten geweest voor gemotoriseerd verkeer op het moment dat de winkels open waren. Voorafgaand aan de proef en aan het einde van de proef is een enquête gehouden onder het winkelend publiek. Uit deze beide enquêtes is gebleken dat de proef door een grote meerderheid als positief is ervaren. Verder is met de ondernemersverenging regelmatig overleg gevoerd. Een overgrote meerderheid van de ondernemers heeft ingestemd om de proef om te zetten naar een definitieve maatregel. Wel is uit de ervaringen in de praktijk en de enquêtes gebleken dat de maatregel regelmatig wordt overtreden omdat deze niet voor iedereen duidelijk is aangegeven. Om deze reden zullen aan het begin van de Hoofdstraat (bij het Hoekje) inzinkbare palen worden geplaatst zodat auto's er niet meer door kunnen.

Bezwaren Gedurende een periode van zes weken na publicatie van deze advertentie kunnen belanghebbenden hun bezwaren tegen bovengenoemde verkeersmaatregel kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Wieringen. Het bezwaarschrift dient gericht te zijn aan: het college van burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de afdeling Grondgebiedzaken, de heer A. Dijkshoorn, tel. 0227-594387 (doorkiesnummer).

Hippolytushoef, 7 maart 2006 Drs. J. Wittink, secretaris M.J.P. van Kampen-Nouwen, wnd-burgemeester