Ingezonden persbericht


Atos Origin startklaar voor de Paralympische Winter Spelen van Turijn 2006

van 10 tot 19 maart 2006

Turijn, 6 maart 2006 - Atos Origin, de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen, is klaar voor de start van de Paralympische Winter Spelen in Turijn, die op 10 maart 2006 starten. Dit na de succesvolle en beveiligde IT-operatie tijdens de Olympische Winter Spelen in Turijn 2006, die op 26 februari zijn afgerond.

De IXe Paralympische Winter Spelen van Turijn 2006, is een eersteklas sportevenement dat zal plaatsvinden van 10 tot 19 maart 2006. 1.300 atleten, coaches en technici vanuit 40 verschillende landen, 200.000 bezoekers, 1.000 journalisten en mediabedrijven, bijgestaan door 3.000 vrijwilligers, zullen worden verwelkomd.

Atos Origin is verantwoordelijk voor alle aspecten van een soepel en veilig IT systeem tijdens de Paralympische Spelen: ontwerpen en opzetten van computersystemen, integratie en management van de partners van het technologisch consortium en, de exploitatie van de uiterst belangrijke IT-infrastructuur en de netwerken, met inbegrip van het live uitzenden van sportresultaten, evenementen en informatie over atleten naar kijkers en media over de hele wereld.

Atos Origin levert dezelfde softwareprogramma's die voor de Olympische Winter Spelen in Turijn werden gebruikt, en past deze aan de specifieke vereisten van Paralympische Spelen aan om dezelfde kwaliteit voor dit unieke evenement te garanderen. Deze software omvat:


* Het Information Diffusion System dat tijdens de Paralympische Spelen resultaten en informatie over atleten verstrekt aan mediavertegenwoordigers en atleten.
* Het Games Management System behandelt accreditatie, transport, aankomst- en vertrektijden, medische rapporten bij krachtmeting, sportkwalificaties, benodigde stafleden, planning en informatie over het protocol

Sinds de afsluiting van de Olympische Winter Spelen van Turijn 2006 op 26 februari, heeft het technische team van Atos Origin - onder supervisie van de technologie afdeling van TOROC - 1.200 PC's opnieuw gemonteerd, 180 servers en Unix-eenheden, 650 printers opnieuw geïnstalleerd en 250 Intranet terminals ingezet in vier ontmoetingscentra waar tijdens de Paralympische Winter Spelen wedstrijden worden gehouden en op zeven niet-wedstrijd locaties (waaronder de Para Olympische dorpen, de mediacentra, het accreditatiecentrum, het vliegveld, etc.)

De installatie van deze systemen is een bijzonder complex en grootschalige operatie die vanaf de PC Fabriek en tevens IT-Warenhuis beheerd wordt, een ruimte van 6000 m2 waar alle IT-hardware met inbegrip van servers en workstations ontvangen, opgeslagen, geconfigureerd en voorzien worden van een barcode voor identificatie en op de kwaliteit gecontroleerd worden, voordat ze voor de Spelen worden ingezet.

Gomez Quim, programmadirecteur bij Atos Origin voor de Paralympische Winter Spelen in Turijn in 2006: "De Paralympische Spelen is een sportevenement van wereldklasse en de exploitatiesystemen van die Spelen zijn, hoewel op kleinere schaal, net zo complex als voor de Olympische Spelen. Zoals dit ook gold voor de Olympische Winterspelen in Turijn 2006, is de veiligheid van IT de absolute prioriteit voor het IT-team, om te zorgen dat de systemen storingvrij functioneren en de accurate resultaten tijdig aan de wereld en de media worden doorgegeven".

De overeenkomst tussen Atos Origin en het Internationale Olympische Comité (IOC), is het grootste sportgerelateerde IT-contract ter wereld. De overeenkomst heeft betrekking op de Spelen in Salt Lake City (2002) - toen nog onder verantwoordelijkheid van SchlumbergerSema - Athene (2004), Turijn (2006), Peking (2008), Vancouver (2010) en Londen (2012). Atos Origin is verantwoordelijk voor alle informatietechnologie tijdens de Spelen, inclusief consulting, systeemintegratie, operationeel management, informatiebeveiliging en de ontwikkeling van softwareapplicaties.

Naast haar hoedanigheid als Wereldwijde IT partner van de Olympische Organisatie, ondersteunt Atos Origin de Paralympische Organisatie, en sponsort de Paralympische Spelen zoals Salt Lake City in 2002, Athene in 2004 en Turijn in 2006.

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro in meer dan veertig landen met een werknemersaantal van 46.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Euronext Market Solutions, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht