Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Winterswijk - Bestuurder onder invloed alcohol over de kop

Een 27-jarige automobilist uit Winterswijk is afgelopen nacht (6/3) rond 02.40 uur met zijn auto over de kop geslagen. De man is op de Tuunterstraat in de berm terecht gekomen en is daarbij over de kop geslagen. De auto kwam ondersteboven in een perkje tot stilstand. De bestuurder werd door een passant uit de auto geholpen en was ongedeerd. Bleek dat de Winterswijker gedronken had en hij blies op het politiebureau 2,8 prom. Het rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op. De man werd ter ontnuchtering ingesloten.

Eibergen - Aanrijding door klapband

Een 48-jarige automobilist uit Eibergen kwam zondagmiddag (5/3) rond 14.50 uur in de sloot terecht na een aanrijding. Een 31-jarige automobilist uit Neede reed over de Stokkersweg in de richting van de Borculoseweg. In een bocht klapte de linkervoorband van de auto en raakte de Needenaar de macht over het stuur kwijt. Hij botste tegen de auto van de tegemoetkomende Eibergenaar die door de klap in een sloot belandde. De 46-jarige passagiere van de Eibergenaar had last van haar schouder en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Winterswijker - Voetgangster gewond

Een 48-jarige voetgangster uit Winterswijk raakte zondagavond (5/3) rond 22.45 uur gewond. De vrouw wilde de Vredenseweg oversteken en werd hierbij aangereden door een 25-jarige automobilist uit Stadtlohn (D). De vrouw had in elk geval een gebroken pols en een gebroken been. Zij werd voor behandeling met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Winterswijk - Inbraak in woning

In een woning aan de Jasmijnlaan werd zondag (5/3) ingebroken, terwijl de bewoonster lag te slapen. Om binnen te komen werd een raam geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. Weggenomen werden onder andere sieraden en geld. De politie is een onderzoek gestart.

Steenderen - Dieven op heterdaad betrapt

De politie heeft zondagmiddag (5/3) een 40-jarige Dierenaar en een 34-jarige plaatsgenoot aangehouden. Getuigen hadden bij een bedrijf aan de Oude Zutphenseweg twee mannen zien lopen en waarschuwden de politie. De agenten troffen het tweetal op het bedrijfsterrein aan. Zij wilden oud ijzer wegnemen. De Dierenaren werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werden zij ingesloten.

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52