Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten maandag 6 maart 2006

Zaanstreek-Waterland, 06-03-2006

Met: Inbraak woning, fietser valt en drankrijdster

Taxicontrole

Volendam, zondag 5 maart 2006, 03:10 uur.

De politie heeft samen met de Inspectie Verkeer & Waterstaat in de nacht van zaterdag op zondag een taxicontrole gehouden op de Zeestraat. In totaal werden 24 taxi's aan een controle onderworpen. Er werden in totaal twaalf bekeuringen uitgeschreven voor onder andere verkeerd gebruikte of ontbrekende werkmappen of rittenstaten, een ongekeurde taximeter en het niet dragen van de autogordel. De taxichauffeur moet zijn gordel wel dragen als hij solo in de auto rijdt. Alleen als er passagiers vervoerd worden is de ontheffing van de gordelplicht geldig. Vermoedelijk zijn er chauffeurs gewaarschuwd voor de controle want er waren opvallend weinig taxi's actief in Volendam.

Inbraak woning

Purmerend, zondag 5 maart 2006, 17:00 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Wipmolen waarbij men is binnengekomen door een keukenraam te forceren. Uit de woning werd een grote hoeveelheid sieraden, geld en apparatuur weggenomen. De afdeling forensische opsporing stelt een onderzoek in naar de sporen.

Fietser valt op rotonde

Volendam, maandag 6 maart, 02:05 uur.

Een 21-jarige Volendammer is gewond geraakt na een val met zijn fiets op de rotonde op de Zeestraat bij het Havenhof. De man reed tegen de door sneeuw glad geworden verhoogde middenberm aan en ging daarop onderuit. Met vermoedelijk een gebroken heup werd de man per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn vrienden ontfermden zich over de fiets.

Drankrijdster

Purmerend, maandag 6 maart, 0:15 uur.

De politie heeft het rijbewijs van een 46-jarige automobiliste uit Purmerend ingevorderd. De vrouw blies bij controle op straat een flinke alcoholindicatie. Op het alcoholtestapparaat aan het bureau bleek na aanhouding dat de verdachte ruim twee en een half maal (1,33 promille) de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op had. Na verhoor werd de Purmerendse met een rijverbod van acht uren in vrijheid gesteld.

Laatst gewijzigd 06-03-2006 13:22 | © Politie Zaanstreek-Waterland |