Ingezonden persbericht


Samsung introduceert eerste digitale HD-settopbox voor Nederlandse kabel

Delft, 6 maart 2006 - Samsung introduceert de eerste digitale HD-settopbox voor de Nederlandse kabel. Met de DCB-H360R genieten abonnees van diverse kabelmaatschappijen van WK-voetbaluitzendingen in de beste beeldkwaliteit. De digitale HD-settopbox van Samsung brengt via een HDMI-aansluiting de HDTV-signalen zonder kwaliteitsverlies over naar een plasma- of LCD-televisie, die is voorbereid op HDTV.

De digitale HD-settopbox van Samsung kenmerkt zich door gebruiksvriendelijkheid. De intuïtieve menustructuur maakt het bedienen en programmeren van de HD-settopbox kinderspel. De televisiekijker beschikt bovendien over een elektronische programmagids die zeven dagen vooruit kijkt. Dit maakt het selecteren van TV-programma's uiterst eenvoudig.

De digitale HD-settopbox is zowel geschikt voor de overdracht van MPEG2- als MPEG4-televisiesignalen. Voor HDTV is een HDMI-aansluiting essentieel. Deze staat garant voor de transmissie van digitaal beeld en geluid op de plasma- of LCD-TV, zonder enig kwaliteitsverlies.

De DCB-H360R is tevens voorzien van een S-video-uitgang, 2 scart-aansluitingen en een Dolby Digital-uitgang. De upscaling-techniek van de DCB-H360 zorgt er verder voor dat uitzendingen die alleen in standard definition worden uitgezonden beter op het TV-scherm worden weergegeven.

Tot de kabelmaatschappijen die de WK-voetbaluitzendingen gratis in high definition aanbieden, behoren onder andere Casema, Essent Kabelcom, Multikabel en CAIW. In de loop van 2006 zullen zij diverse HD-pakketten voor de kabel op de markt brengen.

De digitale HD-settopbox DCB-H360R van Samsung is vanaf mei verkrijgbaar voor ¤ 299,00 inclusief B.T.W.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en één van de snelst groeiende merken ter wereld, met een merkwaardegroei van 186 procent in vijf jaar. Hiermee is Samsung het leidende merk in consumentenelektronica. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van TFT-/LCD-monitoren, kleurenbeeldschermen, televisies en geheugenchips. In 2004 behaalde Samsung een totale omzet van US$ 55,2 miljard en een nettowinst van US$ 10,3 miljard. Wereldwijd zijn bij Samsung 113.000 medewerkers actief op 90 verschillende locaties in 48 landen. In de Benelux brengt Samsung telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Ook ontwikkelt en levert Samsung Electronics Benelux totaaloplossingen voor zowel de consument als het bedrijfsleven, variërend van totaaloplossingen voor de woonkamer tot geavanceerde netwerken voor triple play-services. Samsung boekt in de Benelux jaarlijks een omzetgroei van 30 procent. Bij Samsung Electronics Benelux werken 140 personen, van wie 95 op het hoofdkantoor in Delft en 45 op de vestiging in het Belgische Wommelgem. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen: 0900 20 20 088 (¤ 0,10 p/m) of terecht op de website: www.samsung.nl.



Ingezonden persbericht