Ingezonden persbericht


Kaasopslag en -verpakkingsactiviteiten
Friesland Foods sluit
kaaslocatie in Meppel
Friesland Foods heeft het voornemen de kaasopslag- en verpakkingslocatie in Meppel medio 2007 te sluiten. De activiteiten die in deze locatie plaatsvinden worden verplaatst naar andere locaties. Door de sluiting komen 65 arbeidsplaatsen te vervallen.

In de vestiging van Friesland Foods Cheese in Meppel worden Gouda-, Edammer- en foliekazen opgeslagen. Daarnaast vinden er grootverpakkingsactiviteiten plaats voor met name de Duitse markt. Deze activiteiten worden deels verplaatst naar andere locaties van Friesland Foods Cheese. Daarnaast zal een deel van de opslagactiviteiten worden uitbesteed aan een gespecialiseerd bedrijf, dat daarvoor opslagcapaciteit zal bouwen in de directe nabijheid van de productielocatie van Friesland Foods Cheese in Workum. Het overbrengen van activiteiten vanuit Meppel zal gefaseerd plaatsvinden en medio 2007 zijn voltooid.

De voorgenomen reorganisatie past in het beleid van Friesland Foods Cheese om de kosten te verlagen en de efficiency en productkwaliteit te verbeteren.

Sociale gevolgen
Als gevolg van de sluiting van de locatie komen 65 arbeidsplaatsen in Meppel te vervallen. Op de betrokken medewerkers is het Sociaal Plan van Friesland Foods van toepassing. Voor de betrokken medewerkers zal binnen of buiten Friesland Foods naar een passende oplossing worden gezocht. Aan de ondernemingsraad van Friesland Foods Cheese is over de voorgenomen plannen advies gevraagd.

Royal Friesland Foods is een multinationale onderneming die zich richt op het winstgevend ontwikkelen, produceren en verkopen van een breed assortiment zuivelproducten en vruchtendranken onder merk voor consumenten, professionele gebruikers en industriële afnemers. Met name in West- en Centraal Europa, West-Afrika en Zuidoost-Azië is Friesland Foods sterk op de zuivelmarkt vertegenwoordigd. De omzet bedraagt 4,4 miljard euro. In totaal zijn 17.500 medewerkers in dienst waarvan 12.000 buiten Nederland. De belangrijkste merken zijn Dutch Lady, Frisian Flag, Foremost, Friesche Vlag, Milli, NoyNoy, Peak, Bonnet, Rainbow, Completa, Debic, Frico, Friso, Pöttyös, Dots, Kievit, Appelsientje, Chocomel, Cécémel, CoolBest, DubbelFrisss, Extran en Fristi.