Politie Twente

Politie lost met aanhoudingen autobranden op

Goor

Door de aanhouding van twee mannen uit Goor van 22 en 23 jaar heeft de politie Twente vijf autobranden kunnen oplossen. De twee mannen werden in Goor op zondag 5 maart samen met twee vrienden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De twee verdachten hebben inmiddels bekend ook verantwoordelijk te zijn geweest voor de autobranden die in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 januari in Goor werden gesticht. De twee zijn in verzekering gesteld en worden woensdag voorgeleid. De twee andere verdachten van de openlijke geweldpleging zijn op vrije voeten gesteld. De politie onderzoekt de zaak en maakt in beide zaken proces-verbaal op. (06-028769, 06-002997 en 06-002980)

Op respectievelijk 5 maart jl. en 7 januari jl. werden onderstaande persberichten verzonden:

Openlijke geweldpleging/ vernieling

Jongelui aangehouden wegens vernieling auto en ruit

Goor

Zondag 5 maart omstreeks 2.50 uur krijgt de politie een melding dat aan de Berkenstraat een ruit is ingegooid. Dan blijkt dat vier jongemannen tegen de auto van een 44-jarige man uit Goor stonden te trappen. Dit loopt uit op een woordenwisseling tussen beide partijen. De man gaat vervolgens z'n huis binnen waarop door het stel de ruit van de voordeur wordt vernield. De politie houdt even later de jongelui aan. Het gaat om vier mannen uit Goor met de leeftijd 22, 22, 19 en 23 jaar. De mannen zijn op verdenking van openlijke geweldpleging en vernieling meegenomen naar het bureau. Nader onderzoek volgt. De 44-jarige man heeft aangifte gedaan.

Brand

Vijf voertuigen uitgebrand; politie zoekt getuigen

Goor

In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 januari kreeg de politie tussen 4.00 en 5.00 uur verschillende meldingen van autobrand. In totaal betrof het vier auto's en een bus. Op een parkeerplaats aan de Van de Sluisstraat stonden twee auto's en een bus in brand. Verder brandde een auto aan de Meidoornstraat en de Berkenstraat.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Het vermoeden bestaat dat de branden zijn aangestoken. De politie voert vandaag (zaterdag 7 januari) een buurtonderzoek uit. Verder is de politie op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of via Meld misdaad anoniem: 0800-7000.

Fietser rijdt 83 jarige mevrouw aan en gaat ervan door; politie zoekt getuigen

Enschede

Op vrijdag 3 maart vond een aanrijding plaats op de Bontweverij in Enschede. Een 83 jarige mevrouw liep op het trottoir en werd plotseling van achter aangereden door een fietser. De bejaarde vrouw kwam ten val en brak 2 ribben. De fietser schreeuwde nog dat de vrouw niet op het trottoir moest lopen en ging ervan door. De politie Twente is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de identiteit van de dader. Het gaat om een jongen met een licht getint uiterlijk in de leeftijd van 16 tot 18 jaar. Hij droeg ten tijde van het ongeval een donkere muts en donkere kleding. De jongen had een opvallende tatoeage links in zijn hals in de vorm van een zwart spinnetje met veel pootjes. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Verder wil de politie graag in contact komen met de automobilist die zich over de bejaarde vrouw heeft ontfermd. Hij heeft de mevrouw naar haar huis gebracht en is tevergeefs achter de dader aangegaan. (06-029152)

Sonja Eerhard: 053-4555588