Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 6 maart

* VUURWAPEN IN AUTO AANGETROFFEN NA BEDREIGING; POLITIE HOUDT DRIE

VERDACHTEN AAN
SPIJKENISSE - De politie heeft zondag drie verdachten aangehouden na een bedreiging op de Cederstraat.
Rond middernacht meldde een bewoonster van de Cederstraat dat haar 28-jarige ex-man uit Spijkenisse had geprobeerd binnen te komen en haar had bedreigd met de dood.
Politiepersoneel stelde een uitgebreid onderzoek in de omgeving in en trof de verdachte in een auto op de Spijkenisserbrug aan. Omdat het vermoeden bestond dat de man in het bezit was van een vuurwapen werden hij en twee andere inzittenden, een 27-jarige en een 31-jarige man uit Den Haag, door middel van Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) aangehouden. Bij een doorzoeking in de auto werd een vuurwapen aangetroffen. De drie verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

* HORECAGELEGENHEID OVERVALLEN, GETUIGENOPROEP

ROTTERDAM - In de vroege zondagmorgenuren werd een horecagelegenheid aan de Coolsingel na sluitingstijd overvallen. Om even voor vijf uur drongen twee mannen met vuurwapens de zaak binnen en bedreigden de floormanager en drie schoonmakers. De manager werd vastgebonden en de schoonmakers opgesloten in een toilet. De overvallers namen een geldbedrag weg. Tijdens de overval hebben zeker twee mensen door de ruiten naar binnen staan kijken. De recherche van het district Centrum verzoekt dan ook die mensen en anderen die over informatie beschikken om contact op te nemen met de recherche van het district Centrum via telefoonnummer
0900 - 8844.