Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten van het district 6/3

BERGEN OP ZOOM, 6 maart 2006

Politie stelt onderzoek in na aangifte verkrachting
BERGEN OP ZOOM: Een inwoonster van Bergen op Zoom heeft maandag bij de politie aangifte gedaan van verkrachting. De bejaarde vrouw verklaarde aan de politie dat er zondagavond jl. werd aangebeld bij haar woning in Bergen op Zoom. De vrouw verklaart dat zij de deur heeft geopend waarna de man de woning is binnengedrongen en haar heeft verkracht. De politie stelt een onderzoek in naar de aangifte.

Politie onderzoekt mislukte overval
BERGEN OP ZOOM: de politie kreeg maandagmiddag een melding dat een man van rond de 20/25 jaar gekleed in een rode jas en een blauwe muts, had geprobeerd de bakkerij aan de Burgemeester van Hasseltstraat te overvallen. De man kwam de bakkerij binnen en dreigde met een busje met vermoedelijk pepperspray. De man eiste geld. Daar de winkelbediende de bakkerij in is gelopen moest de man zonder buiten vertrekken.

Rijden onder invloed
ROOSENDAAL: De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een beginnende bestuurder, een 19-jarige inwoner van Roosendaal. De man reed in zijn personenauto over de Stationsstraat toen hij door de politie werd gecontroleerd. Hij negeerde echter het stopteken dat door de politieauto werd gegeven en reed in volle snelheid via de Burg. Prinsensingel de Oliemolen in. Daar stapte de man uit de auto waarna hij wegrende. Helaas voor hem was de politie sneller en kon hij even later worden aangehouden. Uit nader onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken en dat dat de reden was dat hij niet had voldaan aan het stopteken. De man heeft zijn rijbewijs ingeleverd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie pakt jeugdige winkeldief op
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft maandagmiddag een 15-jarige inwoner van Woensdrecht aangehouden omdat hij snoeprepen had gestolen. De jongen was een winkel aan de Sint-Josephstraat ingegaan waarna hij de drie repen in zijn jaszak heeft gestopt en zonder te betalen de winkel is uitgelopen. De 15-jarige jongen is meegenomen naar het bureau. Nadat zijn moeder op de hoogte is gesteld is hij heengezonden. Tegen de jongen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Inbraak in woning
ROOSENDAAL: In een woning aan de Diepenberg is maandagochtend tussen 09.45 en 13.30 uur ingebroken. De bewoonster kwam rond dat tijdstip thuis en ontdekte de inbraak. Het is niet bekend hoe de daders binnen zijn gekomen. Een laptop, Playstation en een fototoestel zijn meegenomen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Politie houdt snelheidscontrole
ROOSENDAAL: De politie heeft maandag een snelheidscontrole gehouden op de Antwerpseweg. In totaal zijn 1226 bestuurders de controle gepasseerd waarvan 123 in overtreding waren. Zij kunnen een proces-verbaal tegemoet zien.

Inbraak in bedrijven
ROOSENDAAL: In een bedrijf aan de Wilhelminastraat is zondagavond tussen 21.15 en 21.30 uur ingebroken. Een getuige zag een man verdacht rondlopen in de Wilhelminastraat. Even later zag hij dat de man een pand aan de Emmastraat uit kwam lopen met een TFT-scherm. Toen de getuige naar de man liep, liet deze het scherm vallen en vluchtte weg. Later bleek dat uit het pand een tweetal TFT-schermen zijn meegenomen. Één scherm is voor een sporenonderzoek veiliggesteld.

Bij een bedrijf aan de Belder is afgelopen weekend ingebroken. De daders knipte een hekwerk kapot aan de zijde van het Vaartveld. Van een drietal autos, op het parkeerterrein van het bedrijf, is de achterruit vernield en een twaalftal velgen meegenomen.

Handgereedschap is de buit bij een inbraak in een bedrijf aan de Kloosterlaan. Het afgelopen weekend is daar ingebroken. De daders forceerde een raam dat open stond aan de zijkant van het pand en konden zo binnenkomen. Een aangifte is opgenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Diefstal autos
ROOSENDAAL: Maandag tussen 05.15 en 07.45 is een personenauto van het merk Ford, type Escort gestolen vanaf de Gerard ter Borchstraat. De auto is voorzien van het kenteken NZ-TT-89.
Het afgelopen weekend is er ook een personenauto gestolen vanaf het Keulsveld. De auto van het merk BMW, type 530 D kleur blauw is voorzien van het kenteken 65-GL-DH.

Beide autos zijn internationaal gesignaleerd.

Auteur: Nicolette Bovenhorst