Onrust Groenoordhallen

Vijf aanhoudingen verricht

Leiden, 06-03-2006 o Op 5 maart 2006 is, rond 01.15 uur, onrust ontstaan bij een feest in de Groenoordhallen te Leiden. Doordat de ongeveer 12.000 bezoekers gelijktijdig naar de garderobe wilden ontstond er een behoorlijke chaos.

De uitgifte vond vermoedelijk te traag plaats waardoor mensen verdrukt werden en er zeer lange wachttijden ontstonden. De beveiliging van de organisatie en de politie hebben halverwege en achterin de rij bemiddeld waardoor de meeste mensen de ernst van de situatie in zagen. Hierdoor nam de druk voorin bij de uitgiftebalie wat af. Soms moest er worden ingegrepen om verdere paniek te voorkomen. Er zijn gedurende het hele feest tientallen gewonden gevallen die ter plaatse door de EHBO van de organisatie behandeld konden worden. Ongeveer acht mensen zijn onwel geworden en naar het ziekenhuis gebracht. Een groep van ongeveer 50 mensen keerden zich op het allerlaatst agressief tegen de beveiliging en de politie. Hierop zijn vijf aanhoudingen verricht, twee voor het schoppen van een politiehond en drie voor belediging.

Vanaf 13 maart 2006 neemt de politie verdere aangiftes op voor vermissing/ diefstal van de jassen. De reden hiervoor is dat de organisatie van het feest bij de Groenoordhallen de komende week speciale openingstijden heeft om de juiste jassen weer bij de eigenaren te krijgen. Pas na deze periode kan worden gesproken van vermissing/ diefstal. --- einde bericht ---