Politie Gelderland-Midden

Zwangere vrouw mishandeld bij straatroof, getuigen gezocht
Publicatiedatum: 6-3-2006 17:02:56

Doorwerth - De recherche van Renkum/Wageningen is op zoek naar getuigen van een mislukte straatroof in Doorwerth, waarbij een 22-jarige zwangere vrouw uit die plaats behoorlijk werd mishandeld en bedreigd. Het slachtoffer wist uiteindelijk te vluchten zonder dat er iets buit kon worden gemaakt. Wel moest ze zich in het ziekenhuis onder behandeling stellen. Volgens de vrouw ging het om drie jongens met een Zuideuropees of Noordafrikaans uiterlijk.

Het slachtoffer werd afgelopen donderdagavond 2 maart omstreeks acht uur ter hoogte van de Dillenburgflat, vlakbij de Van der Molenallee, aangesproken door drie onbekende jongens die de portemonnee van het slachtoffer opeisten. Daarbij zou ook gedreigd zijn met geweld. Toen de vrouw aangaf niets van waarde bij zich te hebben zou ze door het drietal zijn geschopt en geslagen. Als gevolg daarvan liep de vrouw enkele verwondingen op. Bovendien was ze enkele maanden zwanger. Uiteindelijk zag de Doorwerthse kans om te vluchten. Het slachtoffer heeft zich later onder ziekenhuis behandeling gesteld. Het is nog niet duidelijk of het kind nadelige gevolgen heeft opgelopen door het geweld.

Buurtonderzoek
Het slachtoffer heeft zich maandag bij de politie gemeld voor aangifte. Naar aanleiding daarvan besloot de recherche tot het instellen van een buurtonderzoek, waarbij aan buurtbewoners enkele vragen zullen worden voorgelegd. Zo wil de politie onder meer weten wie er iets van het voorval heeft gezien en wie de vrouw kort voor of kort na het voorval over straat heeft zien lopen.

Signalementen
Volgens het slachtoffer zou het gaan om drie daders, allen jongens met een Zuideuropees of Noordafrikaans uiterlijk. Twee van hen waren ongeveer zeventien jaar, één was ongeveer negentien jaar. De oudste zou een lichtkleurige trui gedragen hebben en een capuchon op. Van de twee jongsten is bekend dat de één een lichtblauwe jas droeg en een petje; de ander zou een donkere jas met een bontkraag gedragen hebben.

Getuigen
Volgens het slachtoffer zijn er kort voor en tijdens het voorval verschillende auto's voorbij gereden. Ook heeft er volgens het slachtoffer kort voor het voorval een oudere man met een klein wit hondje gelopen. Bezoekers van een nabij gelegen restaurant en eventueel bewoners van de tegenovergelegen flat aan de Mozartstraat moeten ook het een en ander gezien of gehoord kunnen hebben. De politie roept getuigen of anderen, die meer informatie hebben die kan leiden tot de opsporing van de daders te reageren via 0900-8844. Kent u de daders maar kennen zij u ook? Bel dan anoniem met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---