Politie Drenthe

Duitse zaak met Drents tintje in Opsporing Verzocht

Assen, 06-03-2006 o Op dinsdag 7 maart wordt om 19.00 uur in het programma Opsporing Verzocht op Nederland 2 aandacht besteed aan een Duitse zaak. Het gaat om een gewapende bankoverval in Duitsland. De dader heeft zijn voertuig uiteindelijk gedumpt in Barger Compascuum en dat zorgt mede voor het Drentse tintje.

Verhaal in het kort

Op maandag 2 januari is de Volksbank in het Duitse Schöninghsdorf rond 16.50 uur overvallen. Schöninghsdorf ligt net over de grens bij Zwartemeer en Klazienaveen. De overvaller heeft het personeel bedreigd met een pistool en is er op de motorfiets met een niet nader te noemen geldbedrag vandoor gegaan. De man is uiteindelijk via Zwartemeer naar Barger-Compascuum gevlucht en heeft zijn motor daar gedumpt in een klein meertje.De Duitse politie heeft deze zaak in onderzoek, maar werkt nauw samen met medewerkers van Politie Drenthe. Zo stelt het Drentse korps bijvoorbeeld een woordvoerder beschikbaar voor de uitzending, in verband met de taalbarrière.

Getuigenoproep via 0800- 6070
Tijdens het programma wordt de kijker een aantal vragen gesteld. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan het signalement van de dader en het voertuig waarop de dader is gevlucht. Mensen die beschikken over meer informatie kunnen bellen met 0800-6070.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting over dit persbericht. Telefoon 06-52528533.