1e persbericht van maandag 6 maart 2006

Eindhoven, 06-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert dronken automobilist

De politie heeft maandagochtend rond 1.15 uur op de Marconilaan een 46-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij was daar kort daarvoor met zijn auto tegen een aantal geparkeerde autos en een verkeersbord gereden. De auto van de Eindhovenaar en drie andere wagens zijn daardoor vermoedelijk totaal vernield. De man is er na de aanrijding te voet vandoor gegaan, maar kon op aanwijzingen van een getuige toch worden aangehouden. Hij bleek een alcoholpromillage van bijna 1,05 te hebben. Tegen de Eindhovenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Jongens in woning aangehouden

De politie heeft zondagmiddag rond 16.45 uur twee Eindhovense jongens (13 en 15 jaar) aangehouden in een woning-in-aanbouw aan de Bosboomstraat. Bij de politie was de melding binnengekomen dat twee jongens over een hek waren geklommen en de woning waren ingegaan. Een agent met politiehond is vervolgens in het huis de verdachten gaan zoeken, waarbij de hond de 13-jarige jongen in een arm beet toen deze weg wilde lopen. Beide jongens zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ze worden doorgestuurd naar Bureau HALT.

Eindhoven: Huiselijk geweld

Een 31-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats is zondagavond om 18.30 uur aangehouden in een horecazaak aan de Jan van Riebeecklaan. Hij zou even daarvoor in een woning in Tongelre ruzie hebben gehad met de 29-bewoonster. Zij is een familielid van de verdachte. Hij zou haar diverse malen hebben geschopt en geslagen. De vrouw deed aangifte van de mishandeling. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Auto gestolen

Vanaf de Demerstraat is in de nacht van zondag op maandag een personenauto weggehaald. Het gaat om een grijze Volkswagen Golf (27-GZ-NP).

Valkenswaard: Aanhouding na huiselijk geweld

De politie heeft zondagavond om 19.55 uur een 37-jarige man in zijn woning in Valkenswaard aangehouden. Hij zou die middag zijn 34-jarige vrouw in het gezicht hebben geslagen. De vrouw heeft hierdoor letsel opgelopen aan haar linkeroog. Zij heeft van de mishandeling aangifte gedaan. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eersel: Inbreker betrapt en aangehouden

De politie hield zondag omstreeks 13.30 uur een 24-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aan in een tuin achter een woning aan de Groes. De man werd betrapt toen hij bezig was het raamkozijn van de woning open te breken. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Budel-Schoot: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan het Vogelsplein zijn sieraden en een geldbedrag van enkele honderden euros weggehaald. Dat gebeurde zondag tussen 18.45 en 22.00 uur. Een raam aan de achterkant van het huis is vernield.

Budel: Woninginbraak

Zondag tussen 18.00 en 20.30 uur is ingebroken in een woning aan de Dr. Ant. Mathijsenstraat. Een ruit van de voordeur werd vernield. Er zijn sieraden en een nog onbekend geldbedrag weggehaald.

Deurne: Bekeuringen bij snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Langstraat zijn zondagmiddag tussen 13.00 en 15.20 uur 84 overtredingen geconstateerd. Er werden 1495 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 116 km/u, waar 80 km/u is toegestaan.