Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (6/3)

TILBURG, 6 maart 2006

Man onttrekt zich aan aanhouding

Op maandag 6 maart 2006, rond 10.00 uur wist een 37-jarige man uit Tilburg zich aan zijn aanhouding bij het hoofdbureau politie aan de Ringbaan West te onttrekken. Vervolgens bedreigde hij met twee messen de politiemensen die hem vervoerden en enkele andere politiemensen. Nadat politieassistentie was gearriveerd, werd de verwarde man ingespoten met pepperspray. Vervolgens kon hij worden overmeesterd en aangehouden.

De man had zich eerder die ochtend vrijwillig gemeld bij een politiebureau in Tilburg om gehoord te worden voor een andere zaak. Hij werd aangehouden en door politiemensen in burger en overgebracht naar het hoofdbureau. Op dat moment was er voor de betrokken politiemensen geen enkele aanleiding om de man uit
veiligheidsoverwegingen te fouilleren.

Nadat de politiemensen de man uit de auto hadden gehaald, liep hij weg en trok twee messen die hij in zijn kleding had verstopt. De politiemensen waren op dat moment niet in staat hem te overmeesteren omdat zij in burger gekleed waren. Zij hadden geen pepperspray bij zich en trokken uit voorzorg het vuurwapen. De man bedreigde hen met de messen. Ook in de richting van enkele andere politiemensen, die ter plaatse moesten zijn, uitte de man bedreigingen. Nadat er meer politieassistentie was gearriveerd, werd de man ingespoten met pepperspray waarna hij opnieuw aangehouden kon worden. Er was geen gevaar voor omstanders, het incident speelde zich af op het parkeerterrein van het politiebureau. De man wordt poging moord en doodslag ten laste gelegd. Hij is inmiddels ingesloten en in verzekering gesteld.

Twee jongens voor baldadigheid opgepakt

TILBURG: Gistermiddag heeft de politie in een flat aan het Klundertplein twee Tilburgse jongens van 17 en 16 jaar opgepakt die zich baldadig gedroegen in de van Klundertflat. Agenten die op de Heyhoef surveilleerden werden door een voorbijganger attent gemaakt op het tweetal. Ze hadden de toegangsdeur die afgesloten was open getrapt. Ze werden op de achtste verdieping aangetroffen. Ze krijgen een bekeuring vanwege baldadigheid en het zonder doel hinderlijk ophouden in een portaal.

Politie houdt twee verdachten aan na schietincident (2^e bericht)

TILBURG: Zoals eerder bekend is gemaakt, heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een schietincident plaats gevonden aan de Borculolaan. Een flatwoning werd vanaf de straatzijde beschoten. Daardoor sneuvelde een ruit. Aan het incident ging een woordenwisseling tussen de bewoner en een van de latere verdachten vooraf. De bewoner zag dat de man in het portiek van zijn flat stond te plassen. Hij maakte daar een opmerking over en stuurde de wildplasser weg. Even later werd zijn woning beschoten. De politie kon omstreeks 02.30 uur twee Tilburger van 41 en 22 jaar aanhouden.

De politie heeft inmiddels in de tuin van de woning van de 41-jarige Tilburger in de wijk Groeseind het vermoedelijk gebruikte vuurwapen gevonden. Tevens werd een werpster, een dolk, een imitatievuurwapen, een luchtgeweer en een busje pepperspray in beslag genomen.

Ook werd in de woning een hennepkwekerij met 76 planten aangetroffen. De 39-jarige vriendin van de verdachte werd daarvoor aangehouden. Zij is na verhoor weer vrij gelaten. Beide verdachten worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Aan ouderlijke macht onttrokken kind terug bij moeder (2 bericht)

TILBURG: In aansluiting op het persbericht van 3 maart jl. maakt de politie bekend dat het éénjarig jongetje dat door zijn vader vanaf de Spaarnwoudelaan was meegenomen weer herenigd is met zijn moeder, die de ouderlijke macht heeft over het jochie. Vader heeft het kind vrijdagmiddag terug gebracht. De politie maakt over deze zaak een dossier op.

Verdachte verstopt zich onder bank
Politie houdt vier verdachten aan na inbraak woning

TILBURG: De politie heeft vannacht in een woning aan de Mascagnistraat vier personen aangehouden in verband met een gisteravond gepleegde inbraak in een andere woning in dezelfde straat. Er zijn diverse gestolen spullen in beslag genomen.

De politie kreeg gisteravond een tip van een getuige die gezien had dat twee mannen en een vrouw met beeldschermen en een computer een woning aan de Mascagnistraat binnen gingen. Korte tijd later kwam een melding dat in dezelfde straat elders in een woning was ingebroken. Hierop is de politie ter plaatse gegaan. Er bleek in een woning ingebroken te zijn. De dieven hadden een kliko gebruikt om op te gaan staan waarna ze door een openstaand raam naar binnen konden klimmen. Uit de woning was onder meer een LCD televisie, een monitor, een computerspel en een spelcomputer gestolen. De agenten vervolgenden hun onderzoek door aan te bellen bij het pand waarover een tip was ontvangen. Met toestemming van de hoofdbewoonster werd een onderzoek in de woning ingesteld. Daarbij werd in de slaapkamer een LCD televisie aangetroffen, vermoedelijk afkomstig van de eerder beschreven inbraak. Ook vond de politie onder een bed nog een flatscreen, vermoedelijk ook van diefstal afkomstig. Ook werden enkele andere gestolen spullen aangetroffen. Tijdens het verhoor van één van de bewoners zag een van de agenten dat de zitbank wel een hele grote bobbel had. Onder de bank bleek zich een 15-jarige jongen verstopt te hebben. Deze jongen is gearresteerd. Ook een 21-jarige man en twee vrouwen van 26 en 15 jaar zijn aangehouden. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht aan de Dr. Hub van Doorneweg omstreeks 01.45 uur, een 44-jarige Tilburger aangehouden voor rijden onder invloed. De man blies 405 ugl, wat overeenkomt met 0,95 promille. De man viel op omdat hij slingerend met zijn auto reed.

Politie onderzoekt inbraak bibliotheek en snackbar

MOERGESTEL: Vanmorgen is een inbraak ontdekt bij de bibliotheek aan de Schoolstraat. De inbreker heeft met een breekijzer de sloten van de voordeur geforceerd. De dief heeft in elk geval de fooienpot met circa 5 euro gestolen. De pot stond in een kast bij de balie. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

GOIRLE: vanmorgen is een inbraak ontdekt bij een snackbar aan de Doelenstraat. De dief heeft aan de voorzijde de sponning uit het kozijn verwijderd waarna het raam eruit is gehaald en naast het kozijn is gezet. De sponning is vervolgens over de heg van de overburen gelegd. De politie onderzoekt de diefstal.

14 bonnen bij bromfietscontrole

TILBURG: De politie heeft vanmorgen op de Van Vollenhovenstraat een bromfietscontrole gehouden. Hierbij werden 14 bekeuringen uitgedeeld


- 5 overschrijding vermogen
- 1 geen plaat of vlakken

- 1 geen ID

- 1 geen bromfietscertificaat
- 1 rijden over groenstrook
- 2 niet tonen bromfietscertificaat
- 1 geen helm

- 1 gladde band

- 1 niet tonen rijbewijs

Auteur: Willem van Hooijdonk/ Enny de Wit