Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 6 maart 2006

Zevenbergenaar aangehouden na huiselijk geweld

ZEVENBERGEN: De politie heeft zondagmiddag in zijn woning inde wijk De Meeren in Zevenbergen een 39-jarige inwoner van Zevenbergen aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Zijn 37-jarige echtgenote belde zondagmiddag de politie, nadat zij kort daarvoor door haar man in het gezicht was geslagen. Zij moest zich bij de huisartsenpost onder behandeling stellen aan een verwonding in haar gezicht. Na verhoor is de Zevenbergenaar heengezonden. Hij mag zich binnenkort verantwoorden voor een rechter.

Politie houdt snelheidscontroles

BREDA: De politie heeft zondagmiddag aan de Tramsingel en de Konijnenberg snelheidscontroles gehouden. Ruim 1700 automobilisten reden voorbij de radarauto van de politie. Van hen reden er bijna 450 harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u, terwijl er op dat moment ook nog sneeuw viel.

Beschonken bestuurder aangehouden

ZEVENBERGEN: Aan het Haveneind heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een 30-jarige inwoner van Zevenbergen aangehouden. De man reed in zijn bestelauto met gedoofde verlichting over de Markt. Bij het zien van de politie parkeerde hij zijn voertuig, stapte uit en rende weg in de richting van het Haveneind. Daar wisten agenten de Zevenbergenaar te achterhalen. De man bekende direct dat hij na het nuttigen van alcohol achter het stuur van zijn bestelbus was gaan zitten. Op het bureau blies hij een waarde van 435 ug/l. Na verhoor is hij met een rijverbod van 6 uur heengezonden.

Carnavalswagen door vandalen vernield

BREDA: Afgelopen weekend heeft een carnavalsvereniging aangifte gedaan van vernieling van hun carnavalswagen. Vorige week dinsdag werd de wagen door de vereniging op een bedrijventerrein aan de Teteringsedijk gestald. Zaterdagmorgen kwamen leden het afgesloten terrein op om hun wagen, waarmee zij afgelopen carnaval deelnamen aan de optocht, af te breken. De wagen bleek geheel te zijn vernield. De politie stelt een onderzoek in.

Slaan hond aanleiding tot handgemeen
ETTEN-LEUR: Een opmerking over het slaan van een loslopende hond is maandagmiddag ontaard in een handgemeen tussen enkele
Etten-Leurenaren. Rond 13:15 uur liep een 29-jarige inwoner samen met zijn vrouw over de Lambertsstraat, toen zij een hond los over straat zagen lopen. Een automobilist moest uitwijken om het dier niet aan te rijden en reed bijna twee passerende kinderen aan. Het echtpaar sprak een man aan, die de hond vervolgens met een stok sloeg en het beestje in een kooi zette. Dat was voor het echtpaar aanleiding om de hondenbezitter nogmaals aan te spreken. Het gevolg was dat beide mannen met elkaar op de vuist gingen, waarbij het baasje van de hond met het stuk hout op de andere man in sloeg. Een getuige kwam tussen beide om de zaak te sussen. Dat lukte maar gedeeltelijk, want de hondenbezitter kwam terug met een schop en ging de ander te lijf. Agenten hebben de 29-jarige Etten-Leurenaar meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie stelt een onderzoek in naar de rol van beide mannen.

Auteur: Henk Snepvangers