Fontys


Fontys en Windesheim tekenen intentieverklaring overdracht PTH Fontys en Windesheim hebben het voornemen de vestigingen van de Fontys Pedagogische Technische Hogeschool (PTH) in Zwolle, Enschede, Groningen en Leeuwarden met ingang van het cursusjaar 2006-2007 onder te brengen bij Windesheim.

Fontys verzorgt in bovengenoemde vestigingen nu nog verschillende pedagogisch technische hbo-opleidingen voor ruim 600 studenten. Windesheim wenst deze lerarenopleiding te continueren als bekostigde Windesheimopleidingen.

Reden voor de geplande overname is de wens om ook in de toekomst kwalitatief goede opleidingen te kunnen waarborgen. Hiervoor is een sterke inbedding van de lerarenopleiding in de regio belangrijk. Ook achten Windesheim en Fontys een intensievere samenwerking van de leraren- en de technische opleidingen van beide hogescholen van groot belang voor de ontwikkeling van de educatieve infrastructuur.

De opleiding consumptieve technieken in Wageningen wordt niet aan Windesheim overgedragen. Fontys Hogescholen zal deze opleiding zelf continueren.

Medio april ligt er een voorstel, waarin wordt bepaald hoe en onder welke condities aan de uitgesproken intenties uitvoering wordt gegeven. Het voorstel wordt voorbereid door een taskforce bestaande uit vertegenwoordigers van Windesheim en Fontys.