GTI NV

Overname GTI in oil & gas sector

Zaltbommel, 6 maart 2006

GTI en Vos Groep hebben een letter of intent ondertekend betreffende de overname van Genius Vos uit IJmuiden. Na de feitelijke overname zal het bedrijf worden samengevoegd met Fabricom Oil & Gas, een bedrijf dat onderdeel is van GTI. Met de samenvoeging van de activiteiten van beide bedrijven ontstaat een unieke multidisciplinaire dienstverlener, met een compleet en integraal aanbod van diensten en serviceconcepten aan de offshore oil & gas markt.

GTI is marktleider in onderhoud en modificaties van onshore oil & gas installaties in Nederland. Onshore nemen GTI bedrijven zowel mechanische als elektrotechnische activiteiten voor haar rekening. Met Genius Vos haalt GTI een gerenommeerd bedrijf in huis dat gespecialiseerd is in de fabricage, installatie en het onderhoud van mechanische installaties en installatieonderdelen voor de offshore oil & gas industrie. De combinatie van Genius Vos en Fabricom Oil & Gas levert daarmee ook offshore een unieke multidisciplinaire dienstverlener op die een compleet en integraal aanbod van diensten kan bieden: zowel op elektrotechnisch als mechanisch terrein. De dienstverlening richt zich hierbij zowel op het fabriceren, modificeren, optimaliseren als onderhouden van offshore installaties en de ontwikkeling van innovatieve concepten daartoe.

De overname vloeit voort uit de vernieuwde strategie van GTI, onderdeel van SUEZ Energy Services. Een element van deze strategie is het verbreden en versterken van haar positie op een aantal marktsegmenten, waaronder de oil & gas markt. De strategie van SUEZ Energy Services is er onder meer op gericht om de positie in de offshore oil & gas markt in en om de Noordzee te versterken.

Het gecombineerde bedrijf zal in 2006 naar verwachting een omzet realiseren van EUR 50 mln met in totaal ruim 300 medewerkers, waarvan EUR 27 mln en 161 medewerkers afkomstig zijn van Genius Vos. Afgelopen vrijdag zijn de medewerkers van beide bedrijven geïnformeerd over de voorgenomen overname. De ondernemingsraden zijn om advies gevraagd en de vakbonden geïnformeerd. Ook is melding bij de SER gedaan en om toestemming gevraagd aan de NMa. Het streven is de overname half april af te ronden.

Genius Vos is actief in de apparatenbouw, bruggen- en sluizenbouw en, evenals Fabricom Oil & Gas, in de onderhouds- en modificatiemarkt, zowel onshore als offshore. Daarbij richt men zich met name op de mechanische activiteiten. Daarnaast is Genius Vos ook actief in de projectenmarkt, waarbij totaaloplossingen geboden worden.

GTI richt zich op de technische dienstverlening en ontwikkelt integrale oplossingen: van ontwerp tot en met realisatie, onderhoud en beheer in alle voorkomende disciplines. Met de ondernemingen Axima, Elyo, ENDEL, INEO, Tractebel Engineering en Fabricom GTI maakt GTI deel uit van SUEZ Energy Services.

SUEZ Energy Services, Europees leider op het gebied van installaties en technische dienstverlening, ontwikkelt voor opdrachtgevers in de industrie, utiliteit en infratechniek waardevolle oplossingen met betrekking tot ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties evenals oplossingen voor energiebeheer en langdurig multidisciplinair beheer. SUEZ Energy Services telt 66 000 medewerkers en realiseerde in 2005 een omzet van 10,3 miljard euro. SUEZ Energy Services is een van de vier bedrijfsonderdelen van de beursgenoteerde, internationale industriële groep SUEZ.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij:
GTI nv
Leen Geschiere, Concernmarketing en communicatie Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik Telefoon: 030 656 94 00; mobiel: 06 20 24 61 53; fax: 030 656 94 15; email: info@gti-group.com; internet: www.gti-group.com