Symantec i3 7.5 biedt proactieve application performance management oplossing om it-kosten te reduceren

Symantec

LEIDEN, 6 maart 2006 -

Symantec introduceert de nieuwe versie 7.5 van de voormalige VERITAS-oplossing Application Performance Management i3. Symantec i3.7.5 bevat aanzienlijke verbeteringen voor het opsporen van performanceproblemen, root cause analysis, en het proactief beheren van J2 EE-applicaties. Naast de bestaande opties worden nu ook Sybase databaseomgevingen en andere nieuwe besturingssystemen ondersteund.

Omdat bedrijven steeds meer investeren in bedrijfskritische webapplicaties wordt Performance Management steeds belangrijker. Symantec i3 biedt IT-beheerders een uitgebreide set tools waarmee zij de performance van hun applicaties proactief kunnen controleren, analyseren en optimaliseren. Dit zorgt voor hogere beschikbaarheidsniveaus binnen de organisatie. Organisaties die bedrijfskritische applicaties gebruiken om bedrijfsactiviteiten te ondersteunen kunnen met Symantec i3 meetbare verbeteringen doorvoeren op het gebied van productiviteit, beschikbaarheid en performance. Dit vertaalt zich direct in tastbare besparingen.

Uitgebreid Performance Management voor J2EE-applicaties

J2EE-applicaties hebben geavanceerde controle-, analyse- en rapportagefuncties nodig om optimale performance en beschikbaarheid van systemen te garanderen. De vernieuwde versie van Symantec i3 voor J2EE bouwt voort op de reeds bestaande solide basis van Symantec i3 en biedt de volgende aanvullende mogelijkheden:

* Uitgebreid Portal Server beheer voor IBM WebSphere Portal Server en BEA WebLogic Portal Server waardoor de portletprestaties over langere tijd worden weergegeven, per aanroep, evenals de responstijd voor de eindgebruiker, zodat de gebruiker performanceproblemen snel kan opsporen en onnodige uitgaven kan voorkomen.

* Een nieuw configureerbaar dashboard waarmee u in één oogopslag specifieke informatie ziet als het gaat om J2EE-performance. Deze nieuwe interface biedt selecteerbare weergaven van J2EE-performancegegevens op basis van gebruikersnamen om alleen die gegevens weer te geven die relevant zijn voor de betreffende gebruikersrol.

* Nieuwe flexibele, door de gebruiker te definiëren J2EE-instellingen en Memory Leak Detection waardoor klanten over alle benodigde informatie beschikken om problemen met J2EE-performance snel en eenvoudig op te kunnen lossen en overbelasting van de CPU te voorkomen.

Transactiegedrag van applicaties is in productieomgevingen continu onderhevig aan veranderingen. De unieke Adaptive Instrumentation functie in Symantec i3 voor J2EE zorgt ervoor dat alle hot spots van een applicatie automatisch worden geïdentificeerd en geïnstrumenteerd zonder de kostbare noodzaak om applicatieservers opnieuw op te starten.

Performance Management voor Sybase omgevingen

Tot dusver was het met Symantec i3 niet mogelijk om de beschikbaarheids- en performanceniveaus van Sybase databaseomgevingen te optimaliseren.Met de introductie van Symantec i3 voor Sybase beschikken IT-beheerders en managers over de mogelijkheid om bedrijfskritische applicaties efficiënt en optimaal te laten presteren. De performance van kritische systeemonderdelen wordt continu vastgelegd, gemeten en met elkaar gecorreleerd. Bovendien kunnen met Symantec i3 voor Sybase de achterliggende oorzaken van teruglopende performance worden opgespoord en verholpen, zonder dat de eindgebruiker hier iets van merkt.

Ondersteuning voor belangrijke platformen

Symantec i3 7.5 biedt ondersteuning voor alle belangrijke besturingssystemen en databases, zodat gebruikers kunnen profiteren van alle voordelen van Symantec i3, ongeacht hun besturingssysteem of database. Nieuwe besturingssystemen die worden ondersteund zijn Sun Solaris 10 en IBM AIX 5.3. Nieuwe J2EE-servers die worden ondersteund zijn IBM WebSphere 6.0, BEA WebLogic 9.0 en Apache Tomcat 5.5. Nieuwe databases en pakketapplicaties die worden ondersteund zijn PeopleSoft 8.4.4 & 8.4.5, Sybase 12.5.3 en Oracle 10.1.0.4 & 9.2.0.7.

Beschikbaarheid en verkooppunten

Symantec i3 7.5 software is per direct beschikbaar. Symantec beschikt over een team van hooggekwalificeerde consultants en servicepartners die organisaties kunnen ondersteunen bij de succesvolle implementatie en optimale inzet van Symantec i3. Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur kunnen kijken op internet: https://partnernet.symantec.com.

---

Over Symantec

Symantec is wereldwijd leider in oplossingen die de beveiliging, beschikbaarheid en integriteit van informatie waarborgen voor organisaties en particulieren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 40 landen. Meer informatie is te vinden op de website: www.symantec.nl.