FNV

Stakend personeel Sapa biedt directie petitie aan

Maandag 6 maart bieden de stakende werknemers van aluminiumverwerker Sapa Etten-Leur de directie in Hoogezand een petitie aan. Hierin vragen zij om een onafhankelijk onderzoek naar de nut en noodzaak van de voorgenomen sluiting van de vestiging in Etten-Leur. Vakbondsbestuurder Ralph Smeets: Wij zijn er helemaal niet zeker van dat een sluiting nodig is, dus dat willen we eerst vaststellen.

Maar de directie wil de tent koste wat het kost dichtgooien. Hier is eerder sprake van mismanagement.

Sinds vrijdag 3 maart staken de 32 werknemers van de vestiging in Etten-Leur voor onbepaalde uit protest tegen de voorgenomen sluiting. Enkele werknemers ontvingen vandaag een brief waarin staat dat ze op non-actief zijn gezet, omdat Sapa is gestopt met de commerciële activiteiten van de vestiging in Etten-Leur. Saillant detail is dat klanten van Sapa nog geen officieel bericht hierover hebben ontvangen.

Vorig jaar december kondigde de directie de voorgenomen sluiting aan van de vestiging in Etten-Leur. De vestiging in Hoogezand blijft wel open. FNV Bondgenoten is tegen de sluiting. Overleg met de directie van Sapa leverde niets op, waarna FNV Bondgenoten het bedrijf een ultimatum heeft gesteld. Dat liep in de nacht van dinsdag 28 februari af.

Bij Sapa Etten-Leur werken nu nog 32 mensen die allemaal lid zijn van FNV Bondgenoten.
---