Gemeente Den Haag

Inspecties geven inzicht in onderhoud

De komende vier maanden worden alle wegen in Den Haag weer grondig geïnspecteerd volgens de landelijke norm. De uitkomsten van deze inspecties vormen de basis voor het onderhoud van de Haagse wegen. De gemeente voert deze inspectie iedere twee jaar uit. Door te inspecteren en planmatig aan het onderhoud van de wegen te werken zorgt de gemeente dat de infrastructuur veiliger en de leefomgeving comfortabeler wordt.

2100 voetbalvelden
Tijdens de inspectieronde wordt er ongeveer 1250 kilometer aan wegen, straten, fietspaden en voetpaden geïnspecteerd. In totaal gaat het om ongeveer 1600 hectare aan tegels, klinkers en asfalt, te vergelijken met 2100 voetbalvelden. Op basis van die inspecties heeft de gemeente inzicht in de plaatsen waar groot of klein onderhoud moet worden uitgevoerd. Naar aanleiding van de vorige inspectieronde van twee jaar geleden is op ongeveer 5000 plaatsen klein onderhoud uitgevoerd. Ook dit jaar zal er tijdens de inspecties naast het groot onderhoud veel aandacht worden besteed worden aan kleine, gevaarlijke of vervelende schades.

Inspecteurs
Voor de uitvoering van de weginspecties huurt de gemeente een externe gespecialiseerde organisatie in. De inspectie wordt met een handcomputer (PDA) uitgevoerd en is geheel geautomatiseerd. De inspecteurs zijn herkenbaar aan een felgekleurde oranje jas met het logo van het inspectiebedrijf. Inwoners kunnen de inspecteurs die ze tegenkomen, vragen om meer (schriftelijke) informatie.

Meer informatie
Voor meer informatie over het wegonderhoud in Den Haag is ook te vinden op internet www.denhaag.nl/wegonderhoud.