AutoRai

50 jaar Porsche Club Holland

(3/6/2006)
Op 28 april 2006 bestaat de Porsche Club Holland (PCH) 50 jaar. De PCH is de oudste officiële Porsche Club in Nederland en is zelfs de op twee na oudste Porsche Club in de wereld.
De eerste Porsche werd in Nederland verkocht in 1950. In april 1956 reden er welgeteld 70 Porsches in ons land. Door een aantal enthousiaste Porsche rijders werd op 28 april 1956 een Porsche club opgericht met 16 leden: de PCH. Eén van de leden van het allereerste uur, de heer Ton van Heuzen is na 50 jaar nog steeds actief erelid van de PCH.

De PCH is na 50 jaar nog steeds springlevend. De PCH profileert zich vooral als een club waar de onderlinge vriendschap en de gezamenlijke passie voor het automerk Porsche hoog in het vaandel staan.

Jaarlijks wordt de agenda gevuld met sportieve, recreatieve en sociale evenementen, hetgeen resulteert in een maandelijks Porsche treffen. Dit kan een bezoek aan de Porsche fabrieken zijn, een rondrit door de Ardennen of op het Duitse wegennet, een rijvaardigheidstraining onder leiding van (ex)coureurs op één van Europaâs bekende circuits, een nachtrally, een puzzelrit of een sociaal treffen. Er zijn meerdaagse ontmoetingen op bijzondere locaties waarbij altijd de Porsche en de (vrienden)club centraal staan.

Leden van de PCH en abonnees ontvangen viermaal per jaar het fullcolor clubmagazine met verslagen van evenementen, de laatste Porsche nieuwtjes, ingezonden stukken en veel foto's van leden en liefhebbers.

Het 50-jarig bestaan van de PCH zal worden gevierd tijdens een speciaal evenement, FAB 50 genaamd, dat plaats zal vinden in mei van dit jaar. Tijdens dit meerdaagse evenement wordt o.a. een bezoek gebracht aan de Porsche fabriek in Leipzig en zal ook de stad Berlijn worden bezocht.

Het lidmaatschap van de PCH staat open voor alle Porsche rijders en rijdsters in Nederland. Belangstellenden kunnen zich vrijblijvend aanmelden. Men wordt vervolgens uitgenodigd aan één van de evenementen deel te nemen om een indruk te krijgen van de Porsche Club Holland.